Indicke pecivo Pav

michsamant Kuchařka: michsamant

Přílohy 12 názorů

Suroviny

1/2 kg mouky (použila jsem Maida, bílá mouka)
sůl
1/2 lžičky cukru
1,5 lžičky sušených práškových kvasnic
teplá voda
mléko v poměru 1:1 s vodou, množství dle potřeby
2-3 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V miske zmiesame muku, sol a cukor, pridame susene kvasnice a zamiesame do muky. Ak pouzivate pieskove kvasnice, netreba robit kvasok zvlast.

  2. Prilejeme pol pohara teplej (nie horucej!) vody s mliekom v pomere 1:1 a vymiesime cesto. Postupne pridavame vodu s mliekom podla toho kolko muka zoberie tekutin. Cesto musi byt pevne a nelepive.

  3. Vymiesene cesto nechame v mise, poprasime mukou a nechame 20 minut kysnut v teple, bez prievanu.

  4. Potom pastou znova do cesta parkrat buchneme, premiesime a odlzoime zasa kysnut na 20 minut.

  5. Toto este raz opakujeme, cize cesto nechame kysnut celkovo asi 1 hodinu. Cim lepsie je cesto vypracovane, tym nadychanejsie bude Pav.

  6. Vykysnute cesto rozdelime na rovanko velke "loptiky" a rukami vymodelujeme do hladka. Plech vymazeme olejom a lopticky ukladame vedla seba, nie na tesno. Nechame 30 minut kysnut na plechu.

  7. Ruru 10 minut zohrievame na 180°C.

  8. Pak potrieme vlaznym mliekom a dame piect na 30 minut.

  9. Ku koncu mozeme nechat este 5 minut na zapekacom programe, aby sa upiekli do hneda.

Poznámka

http://www.akochutimasala.blogspot.in/2010/10/indicke-pecivo-pav.html

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Indicke pecivo Pav

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    @fatima, ja dakujem za doveru v recept a som rada, ze sam vam Pav pacili :-K

    Odpovědět

  • fatima fatima

    udělala jsem dnes z dvojité dávky,krásně nadýchané výborné..moc děkuji za recept:-K a letí bodík;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    @marcik krasne ich mas, dakujem za fotku :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    :-p:yes:měla jsem jen malý problém, udělala jsem jen z jedné dávky:-D, takže příště dvojnásobná dávka;-). +:yes:+ fotečka

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    Miska, dakujem za fotku :yes: Mas ich krajsie (uhladenejsie) nez ja :-) Si sikula.

    Odpovědět

  • misza misza

    Miško upečeno a snězeno.:-) Sice je nemám takové krásně nadýchané jako ty;-), ale doma mě pochválili:-)) Přidávám fotečku a dávám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    Maida je u nas hladka biela, ale neviem presne ci to bude obycajna hladka a alebo 00

    Odpovědět

  • misza misza

    Miško:-) jsou suprovní:-p Určitě je vyzkouším:yes: Jakou moukou se dá nahradit Maida?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Miško, ty jsou ale suprovní!!:-):yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    U nás "pečené šiše":-D a když dyli kluci malí dojídali je s máslem,švestkovými povidly a pocukrované:-D:-Dno,oni je tak vlastně dojídají doteď:-D:-D

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    Samozrejme, chutia ako obycajne zemlicky :-)

    Odpovědět

  • senky senky

    :yes::yes:vypadají velmi dobře,určitě i chutnají:-))podobné peču z pohrubé mouky ke kuřeti na paprice,je to u nás tradice už od prababičky:-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: indické recepty pečený páv mouka maida indické dezerty recepty maida mouka páv recept spaldove placky naan pečený páv recept indické dezerty a recepty indicke dezerty pečivo.cz prilohy jí se páv pav recepty páv pečeně prasek maida slane pečivo indicke pecivo indicke miske dezert páv

Zapomněl/a jsem heslo