

Biftek z kapra
Suroviny 4 porce
- 800 g filetů kapra - (skoro bez kostí 4 porce)
- 120 g prorostlé uzené slaniny
- sůl
- drcený kmín
- pepřové koření
- přepuštěné máslo
- alobal
Postup přípravy receptu
Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, cca 1,5 – 2 cm. Poté osolíme a okořeníme.
Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému stláčíme. Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř.
Když z proužků kapra vytvoříme kulatý „kapří biftek“, obalíme ho okolo plátky slaniny stejně širokými jako jsou proužky kapra.
Z alobalu připravíme několikrát přeložený (aby byl pevný) proužek stejné výšky jako je biftek a z alobalu složeným páskem kapří biftek již omotaný i slaninou pevně obtočíme a oba konce alobalu stočíme silou k sobě.
„Biftek z kapra" vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a z obou stran opečeme do zlaté barvy. Při pečení se proužky masa krásně spojí a spečou k sobě. Příloha brambory všech úprav.
Poznámka od kuchařky
Všem kdo mají rádi kapří maso - mohu jen doporučit - je to neskutečná dobrota a super nápad jak "naformovat" kapří maso do tvaru bifteku. "Děkuji pane Petře Stupko a klobouk dolů". Místo sádla a oleje jsem použil mé oblíbené přepuštěné máslo - jinak je recept původní.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Biftek z kapra
-
Vynikajíci
doporučuji
-
Tak to se mi moooc líbí, vyndala jsem z mrazáku filety kapříka a hledám co s ním. Tohle jednoznačně vyhrává, vypadá to jako mňamka
Napíšu jak to dopadlo, díky za inspiraci. Dávám bodík.
Tak doplňuji - bylo to vynikající, díky za inspiraci. -
Měli jsme to dnes k obědu. Bylo to moc dobré
, ale neměla jsme to tak pěkné jako Colombo, tak jsem ani nepřidala fotku , abych mu nekazila recept.
-
já to tak dělám už léta a místo alobalu použiji špejli.Ještě to není špatné pro obměnu obalit v bylinném těstíčku.Prostě kapr 100x jinak
-
nema chybu luxusni papu
-
Tak jsem zkusila takto steak z lososa, přidala nějaké bylinky a dala do trouby grilovat. P.Stupka by asi ze mně radost neměl
, ale pro nás to byl sváteční nedělní oběd.
Dovolila jsem si přidat foto. Díky
-
Nádhera, zkusím to, snad to zvládnu
. Polovina rodiny kapra nejí, tak zkusím kapra i lososa... Paráda
9
-
Dávám bodík,já ryby mám ráda a tohle je přímo lákavé,díky
-
Bodík , co jiného jako rybář a milovník rybích jídel mohu dát ?
Snad , kdyby to šlo , ještě poklepat po rameni . Petrovi Stupkovi za recept a tobě , Otto , za odzkoušení . -
Super, jsem rád, ale děkovačka ta je pro p.Petra Stupku já se v tomto případě pouze výborně inspiroval a snad šířil i výbornou kuchařskou osvětu.
-
Ottíku, dnes jsem jídlem podle tvého receptu parádně uhostila celou rodinku
Všem moc chutnalo!
Přestože já kapra moc nemusím, takto upravený mi moc chutnal a budu opakovat častěji. Díky za tip
Dovolila jsem si přidat fotečku
-
Díky všem!
-
No tak to bych si dala hned, ovšem kapra nemaje, nechám si prozatím zajít chuť... Ale jistě na recept dojde - pro jistotu ukládám, bod posílám předem a oceňuji překrásné fotky
!
-
Ottíku, excelentní recept umocněn skvělým fotem
.
+5
-
Já mám půlku kapra dokonce v mražáku a tato úprava se mi jeví skvělá. Zkusím zítra
+4.