Biftek z kapra

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 19 názorů

Suroviny

800 g filetů kapra - (skoro bez kostí 4 porce)
120 g prorostlé uzené slaniny
sůl
drcený kmín
pepřové koření
přepuštěné máslo
alobal
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, cca 1,5 – 2 cm. Poté osolíme a okořeníme.

  2. Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému stláčíme. Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř.

  3. Když z proužků kapra vytvoříme kulatý „kapří biftek“, obalíme ho okolo plátky slaniny stejně širokými jako jsou proužky kapra.

  4. Z alobalu připravíme několikrát přeložený (aby byl pevný) proužek stejné výšky jako je biftek a z alobalu složeným páskem kapří biftek již omotaný i slaninou pevně obtočíme a oba konce alobalu stočíme silou k sobě.

  5. „Biftek z kapra" vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a z obou stran opečeme do zlaté barvy. Při pečení se proužky masa krásně spojí a spečou k sobě. Příloha brambory všech úprav.

Poznámka

Všem kdo mají rádi kapří maso - mohu jen doporučit - je to neskutečná dobrota a super nápad jak "naformovat" kapří maso do tvaru bifteku. "Děkuji pane Petře Stupko a klobouk dolů". Místo sádla a oleje jsem použil mé oblíbené přepuštěné máslo - jinak je recept původní.

http://www.trebonskykapr.cz/biftek-z-kapra

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biftek z kapra

  • evaburvalova evaburvalova

    Vynikajíci :yes::yes::yes: doporučuji

    Odpovědět

  • Daisy Daisy

    Tak to se mi moooc líbí, vyndala jsem z mrazáku filety kapříka a hledám co s ním. Tohle jednoznačně vyhrává, vypadá to jako mňamka :-p Napíšu jak to dopadlo, díky za inspiraci. Dávám bodík.
    Tak doplňuji - bylo to vynikající, díky za inspiraci.:yes:

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Měli jsme to dnes k obědu. Bylo to moc dobré:yes:, ale neměla jsme to tak pěkné jako Colombo, tak jsem ani nepřidala fotku , abych mu nekazila recept.;-)

    Odpovědět

  • milovnice ryb milovnice ryb(neregistrovaný)

    já to tak dělám už léta a místo alobalu použiji špejli.Ještě to není špatné pro obměnu obalit v bylinném těstíčku.Prostě kapr 100x jinak:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • pinon pinon(neregistrovaný)

    nema chybu luxusni papu:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Tak jsem zkusila takto steak z lososa, přidala nějaké bylinky a dala do trouby grilovat. P.Stupka by asi ze mně radost neměl:-D, ale pro nás to byl sváteční nedělní oběd.:-p Dovolila jsem si přidat foto. Díky

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Nádhera, zkusím to, snad to zvládnu:-S. Polovina rodiny kapra nejí, tak zkusím kapra i lososa... Paráda:yes::-)9

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dávám bodík,já ryby mám ráda a tohle je přímo lákavé,díky:yes:;-)

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Bodík , co jiného jako rybář a milovník rybích jídel mohu dát ?
    Snad , kdyby to šlo , ještě poklepat po rameni . Petrovi Stupkovi za recept a tobě , Otto , za odzkoušení .

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Super, jsem rád, ale děkovačka ta je pro p.Petra Stupku já se v tomto případě pouze výborně inspiroval a snad šířil i výbornou kuchařskou osvětu.;-);-);-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ottíku, dnes jsem jídlem podle tvého receptu parádně uhostila celou rodinku;-) Všem moc chutnalo!:yes: Přestože já kapra moc nemusím, takto upravený mi moc chutnal a budu opakovat častěji. Díky za tip:-K Dovolila jsem si přidat fotečku:-8

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Díky všem!;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    No tak to bych si dala hned, ovšem kapra nemaje, nechám si prozatím zajít chuť... Ale jistě na recept dojde - pro jistotu ukládám, bod posílám předem a oceňuji překrásné fotky :yes:!

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Ottíku, excelentní recept umocněn skvělým fotem:yes::yes:.
    :-!:-)):yes::yes::-K +5

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já mám půlku kapra dokonce v mražáku a tato úprava se mi jeví skvělá. Zkusím zítra :-):yes:+4.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kapr recepty recepty z kapra steak z kapra stupka kuchař recepty na kapra kapří steak recept na kapra kuchař stupka kapr podle stupky kapr 100x jinak filety z kapra jak vykostit kapra kapr recept recepty kuchaře stupky kapr steak recepty kapr jinak kapří steaky stupkovi recepty rybi polevka podle stupky stupka vaření

Zapomněl/a jsem heslo