Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
Sakrajda je staročeský závin, který provoní celou kuchyň perníkem a rumem. Vyzkoušejte připravit jednoduchý perníkový závin plněný povidly a sekanými vlašskými ořechy. Určitě si najde místo mezi vašimi oblíbenými recepty.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 934 kJ / 4 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,59 g |
Tuky | 203,69 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 3,42 g |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 633,62 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VgRW
Moje poznámka
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VgRW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krémové řezy s pudinkem a meruňkami
Přidáno před 5 minutami
Cottage pomazánka s pórkem a ředkvičkami
Přidáno před 3 hodinami
Jemný špendlíkový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Lečo podle Jožky Černého
Přidáno před 6 hodinami
Borlotti fazole se zeleninou v pikantní omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Losos na smetaně s cuketou podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 27 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
HanaS92 před 49 minutami
Česnečka se sýrem - recept od babičky
wimra před 3 hodinami
Cuketove lasagne
vranova.dasa před 3 hodinami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
Ajisek před 4 hodinami
Celerová polévka s uzeným masem
Fitulka před 4 hodinami
Koláč s ovocem a tvarohem
Miri O7 před 4 hodinami
Perník s rybízem
EmaKa před 5 hodinami
Zbojnický guláš
Slavista62 před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
koření do perníku,
soda jedlá,
mléko,
med,
vejce,
máslo,
rum,
povidla švestková,
ořechy vlašské,
rum
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Doporučuji