Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy

Sakrajda je staročeský závin, který provoní celou kuchyň perníkem a rumem. Vyzkoušejte připravit jednoduchý perníkový závin plněný povidly a sekanými vlašskými ořechy. Určitě si najde místo mezi vašimi oblíbenými recepty.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

26. 2. 2022 13:30

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 934 kJ / 4 764 kcal
Bílkoviny79,59 g
Tuky203,69 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 3,42 g
Sůl0,23 g
Sacharidy633,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ajkavm

21. 10. 2023 09:54

Výborný. U nás nevydrží. Hned je snědený. <3

bbarbara

14. 3. 2022 21:06

Zatím jsem ho nepekla, ale jedla jsem u kamarádky. Byl výborný. Vydrží čerstvý dlouho po upečení, pokud se samozřejmě dřív nesní :-D
Doporučuji :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, koření do perníku, soda jedlá, mléko, med, vejce, máslo, rum, povidla švestková, rum, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VgRW