Tatranský řízek
Tatranský řízek je pokrm z jednoho pekáčku. Na vrstvě brambor je naskládáno maso, žampiony i cibule a vše je zapečeno s vrstvou sýra a majolky. Snadný víkendový oběd pro celou rodinu máte na stole během hodinky, takže si můžete klidně přispat.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme ho olejem.
Krok 2: Plátky masa naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše posypeme česnekem, solí a pepřem.
Krok 3: Z brambor uděláme na plechu čtyři ploché hromádky, na které položíme maso, přidáme vrstvu plátků cibule, vrstvu nakrájených hub a nahoru rozprostřeme směs nastrouhaného sýra a majolky.
Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Moje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Nejnovější recepty
Mini vaflový špíz
Přidáno před 1 hodinou
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 10 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 12 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 8 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 10 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 12 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 12 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 12 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 14 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 15 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sýr tvrdý,
majolka,
žampióny,
brambory,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej
Komentáře (3)