Šumavské řízky

padushka Kuchařka: padushka

Doba přípravy: 30 min 4 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

600 g brambor
80 - 100 g hladké mouky
4 plátky uzené krkovičky
špetka mletého černého pepře
majoránka
2 stroužky česneku
2 vejce
sůl
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a přidáme k nim prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej.

  3. Po jejím dně rozprostřeme těsto, jako bychom smažili bramborák.

  4. Na jednu polovinu placky položíme plátek uzené krkovičky.

  5. Když se maso zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso.

  6. Kapsu dopečeme po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem připravíme zbylé porce. Kapsy rozložíme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180°C je asi 10 minut necháme propéct.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šumavské řízky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+5:yes:S uzeným je to opravdu moc chutné a voňavé:-K

    Odpovědět

  • padushka padushka(autorka receptu)

    vseumel:Omlouvám se za překlep, již jsem to napravila:-!

    Odpovědět

  • padushka padushka(autorka receptu)

    Eliza:Tento recept jsem našla ve smém kalendáři, kde je mnoho receptů a zrovna tento recept mě vyšel na měsíc listopad, tak jsem ho jen vyzkoušela:-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Není kus masa do ondráše nebo chybí zelí ke cmundě? Nevadí, spojme, pojmenujme a hurá, nové jídlo je na světě.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ona taková kaplická cmunda by také mohla vypadat jako obyčejný bramborák...Tady je z receptu "invenčně" vypuštěna jedna surovina (kysané zelí). Kam na takové nápady chodíte?;-):-//

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Ještě jedna připomínka, proč je recept v kategorii hovězí maso? To je asi mýlka, ne? :-S

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Na první pohled jídlo vypadá jako obyčejný bramborák, ale na ten druhý se nestačíme divit, co dobrého v tom je......................:-)):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To musí být dobrota:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ondráš s uzeným;-) , bude to určitě moc dobré a voňavé:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: šumavský řízek sumavsky platek šumavský bramborák šumavské recepty šumavský pekáček-recept vepřové řízky z trouby šumavský vepřový plátek kaplická cmunda recept šumavsk řízek šumavský vepřový řízek ondráš s uzeným kuřecí šumavský plátek šumavská krkovička recept na šumavský plátek šumavské uzené šumavský řízek recept šumavský kuřecí řízek recepty ze šumavy řízky šumavský řízek v troubě

Zapomněl/a jsem heslo