Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Hledáte dezert, který okouzlí svou jemností a exotickou chutí? Kokosové řezy à la Raffaello jsou lahodnou kombinací krémového kokosu a nadýchaného těsta, inspirovanou oblíbenými pralinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Předem vyndáme vejce z lednice. Troubu zapneme na 170 °C a hluboký plech o rozměrech 32 x 23 cm vyložíme papírem na pečení včetně dna i boků. Oddělíme bílky do šlehací nádoby a žloutky do středně velké misky.
Krok 2: Bílky se špetkou soli (ve šlehací míse nejlépe vytřené octem a osušené) začneme šlehat na malé obrátky. Jakmile začnou houstnout zvýšíme na střední obrátky a po částech přidáváme cukr, nakonec došleháme při vysokých obrátkách sníh do hustých špiček.
Krok 3: Do vyšlehaných bílků zlehka ručně metličkou vmícháme prosetou mouku a kokos. Přendáme těsto na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20 minut. (Řídíme se vlastní troubou a zkusíme špejlí, když se odděluje korpus od boků je upečeno).
Krok 4: Zatím dáme vařit 300 ml mléka, ke žloutkům v misce přidáme pudink, cukr a umícháme dohladka. Přidáme 100 ml mléka a promíchanou směs vlijeme za stálého míchání do vroucího mléka. Vaříme do zhoustnutí jako běžný pudink. Na hustý uvařený pudink položíme potravinářskou fólii a necháme zcela vychladnout.
Krok 5: Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy a na nízké obrátky krátce našleháme, přidáme máslo pokojové teploty a tvaroh a ušleháme hladký krém. Poté zhruba polovinu krému navrstvíme na vychladlý korpus (vrstva by měla být dost vysoká), uhladíme a posypeme sekanými mandlemi.
Krok 6: Dáme zbylý krém uhladíme vršek nebo projedeme zubatou stěrkou, posypeme kokosem a dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice. Nakrájíme na řezy, případně dozdobíme.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8RJ
Moje poznámka
Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8RJ
Nejnovější recepty
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Přidáno před 7 hodinami
Závin s červenou cibulí
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduchý ORGASMUS
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová plec dušená na divoko
Přidáno před 11 hodinami
Knedlíky z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Mini listové zákusky s krémem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
radbastim před 3 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hanka6 před 4 hodinami
Polévka Durčina
Kajkajak před 6 hodinami
Dušené vepřové na víně se švestkami
Johanek před 6 hodinami
Křenové fazole
Kocicka65 před 6 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Evik.ka před 7 hodinami
Buchtičky s krémem
Battova před 8 hodinami
Zelný salát do zásoby
jitka78 před 9 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
pazderka83 před 9 hodinami
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
mouka hladká,
kokos strouhaný,
žloutek,
pudink,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
tvaroh,
mandle sekané,
kokos,
Komentáře (5)