Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Hledáte dezert, který okouzlí svou jemností a exotickou chutí? Kokosové řezy à la Raffaello jsou lahodnou kombinací krémového kokosu a nadýchaného těsta, inspirovanou oblíbenými pralinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Předem vyndáme vejce z lednice. Troubu zapneme na 170 °C a hluboký plech o rozměrech 32 x 23 cm vyložíme papírem na pečení včetně dna i boků. Oddělíme bílky do šlehací nádoby a žloutky do středně velké misky.
Krok 2: Bílky se špetkou soli (ve šlehací míse nejlépe vytřené octem a osušené) začneme šlehat na malé obrátky. Jakmile začnou houstnout zvýšíme na střední obrátky a po částech přidáváme cukr, nakonec došleháme při vysokých obrátkách sníh do hustých špiček.
Krok 3: Do vyšlehaných bílků zlehka ručně metličkou vmícháme prosetou mouku a kokos. Přendáme těsto na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20 minut. (Řídíme se vlastní troubou a zkusíme špejlí, když se odděluje korpus od boků je upečeno).
Krok 4: Zatím dáme vařit 300 ml mléka, ke žloutkům v misce přidáme pudink, cukr a umícháme dohladka. Přidáme 100 ml mléka a promíchanou směs vlijeme za stálého míchání do vroucího mléka. Vaříme do zhoustnutí jako běžný pudink. Na hustý uvařený pudink položíme potravinářskou fólii a necháme zcela vychladnout.
Krok 5: Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy a na nízké obrátky krátce našleháme, přidáme máslo pokojové teploty a tvaroh a ušleháme hladký krém. Poté zhruba polovinu krému navrstvíme na vychladlý korpus (vrstva by měla být dost vysoká), uhladíme a posypeme sekanými mandlemi.
Krok 6: Dáme zbylý krém uhladíme vršek nebo projedeme zubatou stěrkou, posypeme kokosem a dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice. Nakrájíme na řezy, případně dozdobíme.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8RJ
Moje poznámka
Dezert kokosové řezy à la Raffaello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8RJ
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 6 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 9 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 10 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 2 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 3 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 3 hodinami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 3 hodinami
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
mouka hladká,
kokos strouhaný,
žloutek,
pudink,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
tvaroh,
mandle sekané,
kokos,
Komentáře (5)