Bábovka s mákem a povidly
Bábovka z třeného těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Aby nám její chuť nezevšedněla, můžeme ji připravit v trochu jiné verzi s povidly, mákem a bílou čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: V misce vyšleháme vejce s cukrem. Do těsta zašleháme jogurt, dále postupně přidáme i mák a povidla.
Krok 3: Do těsta zapracujeme mouku s kypřicím práškem, nakonec přidáme olej a nahrubo nasekanou čokoládu. Promícháme a těsto vlijeme do silikonové formy (není nutné vymazávat).
Krok 4: Pečeme 35-40 minut. Zda je hotová, vyzkoušíme špejlí. Po vyjmutí na ní nesmí zůstat zbytky těsta.
Krok 5: Po vytažení z trouby necháme bábovku trochu vychladnout a ještě teplou ji vyklopíme. Krájíme ji až po vychladnutí.
Zveřejněno 10. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s mákem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6Ql
Moje poznámka
Bábovka s mákem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6Ql
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 17 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 22 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
Sahula před 3 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 3 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 4 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 5 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 10 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 11 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 13 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 13 hodinami
Suroviny:
cukr třtinový,
vejce,
jogurt bílý,
čokoláda bílá,
mák mletý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
olej,
povidla švestková
Komentáře (2)