Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično - žitné dalamánky s omládkem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 10. 2010 10:24

Suroviny

Porce: 6 kusů

Nutriční hodnoty

Energie4 280 kJ / 1 023 kcal
Bílkoviny32,88 g
Tuky6,73 g
Vláknina11,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy201,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě můžeme vynechat omládek (jen si myslím, že pak dalamánky nebudou tak maximálně nadýchané) - pak vynecháme Sladěnku, přidáme lžičku cukru a zvýšíme dávku droždí - dala bych 15 g..... Další postup už podle receptu.

Sladěnku (nebo i Sladovit) koupíte v každé zdravé výživě (vypadá jako tmavý med), stojí kolem 50 Kč a v lednici vydrží opravdu dlouho.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

13. 2. 2020 18:35

alus.s: děkuji za krásnou fotografii :-K

alus.s

13. 2. 2020 16:41

cathleen: děkuji za odpověď. Baštíme buřtguláš a k němu přikusujeme tvoje dalamánky <3 Jsou vynikající ... i bez sádla :yes: :yes: :yes: i když bych neměla, napříště zkusím i druhou variantu :-D

cathleen

13. 2. 2020 14:05

alus.s: Ali, původní recept byl bez tuku, jako chlebové těsto. Když jsem je pekla nedávno, chtěla jsem jim tou trochou sádla lehce prodloužit trvanlivost, proto tam je. Ale vyzkoušeny jsou tyhle i ty, co mám trošku upravené na stránkách ;-)

alus.s

13. 2. 2020 11:00

ahoj Cathleen, mám dotaz k tomuto receptu. Na webu Pekárnománie máš v receptu uvedeny dvě lžíce sádla, zde chybí. Který recept je tedy správný? Kyne mi těsto ... bez sádla :-) .Děkuji za odpověď.

cathleen

6. 1. 2020 15:34

Včera jsme je znovu pekli - tenká křupavá kůrka a pružná střída...nejlepší jen tak, čerstvé samotné nebo s plátkem másla.

cathleen

13. 5. 2019 16:11

magdalenka: děkuji <3 za přízeň i krásnou fotku!

magdalenka

13. 5. 2019 16:00

Milujem tvoje recepty! Ani tento nesklamal, s omládkom sa kamarátim...:-D Dalamánky sú výborné! (pridávam aj foto.)

cathleen

18. 4. 2013 09:05

dexulka: děkuju!:-K

dexulka

17. 4. 2013 13:56

Tak jsem dnes vyzkoušela tyto dalamánky.Jen jsem zřejmě měla nějakou hrubší žitnou celozrnnou mouku,tak jsou malinko tmavší a možná ne tak nadýchané,ale jsou dobré ;-) Posílám bod i foto :yes:

BILKOVAI

3. 4. 2011 21:50

Dalamánky jsou vynikající.Když si koupím v obchodě, tak by si člověk na nich vylámal zuby, ale tyhle jsou nadýchané a křehoučké a přitom pružné. Moc děkuji za recept a zůstává mezi mými nejoblíbenějšími. Fotečku jsem přidala a bodík už dala dříve:-K

Irrena

22. 2. 2011 17:31

Dnes jsem upekla a jsou super:yes:

Irrena

20. 2. 2011 17:12

Tak tohle bude další pečení, s omládkem už jsem kamarádka, díky tobě Cathleen:yes::yes:Bez tebe bych ani nevěděla co to je:-D

BILKOVAI

5. 2. 2011 22:59

Tak tohle mně neskutečně láká.:-*:-p:-O:yes:

Betyna

3. 2. 2011 18:41

:yes: +1 krásné jako vždycky

cathleen

3. 2. 2011 17:10

Teoreticky ano,ale počítej s tím,že víc pije vodu. Dej jí trochu méně a raději pak zbytek dosypávej po troškách;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dalamánky omládek dalamánky recept kde koupit sladěnku pečivo z žitné mouky recepty z žitné mouky pšenično žitné pečivo recept na dalamanky co je sladenka chleba s omládkem dalamánkový chléb chleb s omladkem chléb z omládku křupavé dalamánky žitné pečivo recepty jak vypada dalamanek pečivo s omládkem pecivo ze zitne mouky recept na dalamankovy chleb co je to sladěnka

Suroviny: voda, droždí, sladěnka, kmín drcený, sůl, mouka celozrnná žitná, mouka hladká

TopRecepty.cz

Pšenično - žitné dalamánky s omládkem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3w3M