Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kapsa se špenátem

Ať už na masové kapsy zvolíte jakýkoliv druh masa, důležité je, aby maso zůstalo krásně šťavnaté. Krůtí kapsy se špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty toto rozhodně splňují. Navíc jsou na talíři doplněny výraznou smetanovou omáčkou s nivou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Špenát necháme rozmrazit, osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem. Plátky masa poklademe špenátem, sušenými rajčaty a mozzarellou. Přehneme, okraje zpevníme párátkem. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: V pánvi rozehřejeme trochu oleje a kapsy po obou stranách opečeme. Krok 5: Přendáme do pekáče a vložíme na 20 minut do předehřáté trouby. Krok 6: Mezitím do výpeku v pánvi vlijeme vývar, smetanu a přivedeme k varu. Mírně zahustíme hotovou jíškou a nakonec vmícháme rozdrobenou nivu. Omáčkou přelijeme kapsy a pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Podáváme s domácími bramborovými hranolkami.

TIP: Jak udělat hranolky v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 18. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kapsa se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM0G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kapsa se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM0G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bylo to pro mě tedy hodně pracné a dlouhé. Jsem ráda, že se mi kapsy nerozpadly. Jako přílohu jsem udělala stouchane brambory.

Moc hezké, určitě i vynikající 🙂

Suroviny:
maso, česnek, špenát listový mražený, rajče sušené, smetana ke šlehání, sýr mozzarella, vývar masový, sýr niva, jíška, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu