Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí maso je oblíbené pro svůj nízký obsah tuku a vysoký podíl bílkovin, železa a dalších minerálních látek. Říká se, že krůta má devět druhů masa a každé chutná trochu jinak. Nejznámější jsou prsa z bílého a stehna z tmavého masa.

Krůta obsahuje 30 % tmavého a 70 % bílého masa. Díky tomu máme mnoho možností, jak takové maso zpracovat a co z něj uvařit. Lze ho grilovat, péct, dusit, vařit, smažit i nakládat. Přinášíme několik nápadů.

Jaký oběd uvařit z krůtího masa

Jestli máte před sebou krůtu nebo krocana, poznáte jen velmi těžko. Krocan bývá větší a jeho maso je nepatrně tužší. Rozdíl je ale opravdu minimální.

Koupí krůtího masa rozhodně neprohloupíte a využijete ho do posledního zbytku. S masem se hezky pracuje, není prorostlé sádlem ani potažené blánami. Je naprosto univerzální a velmi chutné. Navíc je také rychle hotové, takže nemusíte trávit hodiny u plotny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více