Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké ořechové rohlíčky

Rohlíčky plné vlašských ořechů, které se rozplývají na jazyku? Tak přesně to jsou ony. Křehké a velmi jednoduché. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a po upečení konce namáčíme do čokolády. U nás na Vánoce nesmí chybět.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 300 kJ /
3 657 kcal
Bílkoviny36,38 g
Tuky207,75 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 1,66 g
Sůl0,00 g
Sacharidy402,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 160 °C. Krok 2: Hladkou mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy. Přidáme jedlou sodu, mleté ořechy a na malé kousky nakrájené změklé máslo. Krok 3: Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct zprudka, nebo splasknou. Krok 5: Upečené, ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Krok 6: Potom rozehřejeme ve vodní lázni čokoládovou polevu, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout.

TIP: Jak zdobit čokoládou

Zveřejněno 26. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzJ5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

pavla.valničkova 14. 12. 2015 17:27
Ahoj holky moje poznatky z pečení dutých rohlíčků dělala jsem poprvé upekly se krásně vyklopily také v troubě se nafoukly a pak propadly jsou duté ale zatím tvrdé dávala jsem prášek do pečiva pekla v silikonové formě ta nemá chybu nemusí se vymazávat nevím kde je chyba příště zkusím znovu u nás se to sní ať je to tvarově jak chce jsou tam dobré suroviny čau Pavla.

dnes jsem je dělala a je to pěkný humus.nic horšího jsem nemohla vyzkoušet:no:

moje maminka je dělávala, jsou výborné
vždy zkoušela správne vyhřátou troubu jedním až dvěma vzorky, pak teprve pracovala se všemi

Včera jsem je upekla z dvojité dávky, jen jsem cukru jsem ubrala a i tak jsou dost sladké a jsou skvělé, příští rok je upeču zas:-):-)

Jeste ze jsem si precetla ty vase komentare pred tim nez jsem to zacala pect. Ani jsem si totiz nevsimla ze to ma byt ve formickach,ale jelikoz ziju v USA tak jsem je vypracovala rucne do tvaru rohlicku,formicky nemam :-(. Ja jsem tedy recept upravila a dala jsem 200g cukru (vcetne vanilkoveho) ale i tak je to dosti sladke (a pridala jsem 25g orechu (uprazenych aby byla lepsi chut) a 25g mouky na vic). ;-)
Testo jsem nedavala do formicek, jen jsem v rukach udelala rohlicky,neslo to moc snadno, rozpadavalo se to trosku, tak se musi delat jeden po jednom.
Bez formicek a s mene cukrem se upekly pekne pri 160C a 15minut. Ted jen ochutnat....:-*

x:verím ti, mne sa raz stalo, že mi úplne vykypeli z formičiek a nešli vyklopiť. Pripálené som ich dolovala z nich. Tiež som bola naštvaná, až zúrivá. Podľa fotiek vidíš, že to niekomu ide. Neboj, raz sa ti podaria. Kto nič nerobí, nič nepokazí. (Ja mám dve rúry a 150 stupňov na jednej nie je 150 stupňov na druhej, obe sú elektrické s horkovzduchom...)

magdalenka: řídila jsem se opravdu přesně podle receptu, autorka píše, že se mají péct 15 minut při 160 stupních. Já jsem měla na 150 stupňů jenom a udělalo to paseku, natož 15 minut, to bych formičky mohla vyhodit. A vyfouklé to taky nebylo, nejdřív to vylítlo nahoru, ale pak prostě jako by to zmizelo z formičky, to by nebylo do čeho kousnout, natož konce rohlíčků ještě namáčet do čokolády, neměla bych co namáčet.... ani ťuk jsem neudělala jinak, ale tohle mě vážně zklamalo...:no:

x:ja ich zvyknem piecť tiež...prostriedok má byť prázdny, pozri podobné recepty. Preto sa im hovorí foukané, nafoukanci...že ti ostane iba taká škrupina. Zrejme si mala vysokú teplotu? Autorka v recepte píše, že pri vysokej teplote splasknú...

No to jsem tomu dala, že jsem si vybrala tenhle recept. ;-(. Teď jsem s tím právě sekla do koše. Totálně se nepovedly a nepovedly. Úplně se mě jako by vypařily z formiček, seškvařily, a to jsem to pekla na 150, a tohle mě udělalo po 3 minutách, kdy jsem to zdešeně honem vytáhla z trouby. Ze zoufalství jsem zbytek těsta vykrájela rohlíčkovou formičkou, a dala péct... no ještě horší. prostředek zmizel a zbyly mě prázdný okraje. Receptu jsem se držela přesně, chce se mě brečet nad drahýma surovinama..Tak tohle už nikdy víc :no::no:

petralajtka 30. 11. 2011 18:23
sranda, ja mam presne tento recept, len všetky suroviny krát dvomi
aj vyzerajú rovnako ako moje :-)

neskúšala som dať menej cukru, neporadím
hlavne nedávajte viac sódy, moja mama dala namiesto malej lyžičky veľkú a kypeli z formičiek
:yes::yes::yes:

Má někdo zkušenost co se stane, když se dá méně cukru? Toto musí být přeci šíleně přeslazené!!?

Kurňa,vy nedáte pokoj?:-D Znám je,jsou výborné,jenže to by jedna jen pekla a pekla a....Ale vypadají nádherně.:yes:

to jsou luxusní rohlíčky:yes: :yes: :yes:

Tématické fráze:
foukané rohlíčky, ořechové rohlíčky, vyfouklé rohlíčky, orechove rohlicky do formicek, vyfouklé ořechové rohlíčky, slepované ořechové rohlíčky, rohlíčky do formiček, foukané ořechové rohlíčky, ořechové rohlíčky z formiček, foukané rohlíčky recept, duté ořechové rohlíčky, ořechové rohlíčky vyfouklé, ořechové rohlíčky z formičky, vánoční ořechové rohlíčky, ořechové vyfouklé rohlíčky, rohlíčky ořechové, vánoční rohlíčky vyfouklé, ořechové rohlíčky recept vyfouklé, ořechove rohličky foukane, vyfukle rohličky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, ořechy vlašské, máslo, soda jedlá, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu