Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 898 kJ / 3 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,87 g |
| Tuky | 190,64 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 524 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 445,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Já to dělám do menších kastrolků (do dvou), vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Krok 3: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Krok 4: Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Je-li korpus po upečení vyboulený, položíme na ještě teplý prkénko nebo rovný plech a na chvíli zatížíme. Povrch se krásně srovná.
Krok 6: Dvakrát rozřízneme aby jsme měli tři platky (celkem jich bude 6 z obou kastrůlků), vždy pomažeme marmeládou a krémem a dáme další plát.
Krok 7: Pak pomažeme i ze strany a nalepíme kousky natrhané čokolády (já ji rozpustím a naliji na bublinky z bomboniery) podle fantazie dozdobíme.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Moje poznámka
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené křenové brambory
cookamater před 15 minutami
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 20 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 10 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 12 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 14 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
dort pařez postup,
pařez,
dort parez,
dort pařez zdobení,
prášek pařez,
dort parez recept,
recept na špecle,
korpus na pařez,
korpus na dort pařez,
pařez recept,
recept pařez,
prsíčka pařez,
zdobení pařezů,
narozeninové dorty pařez,
dort 3d pařez,
jak udělat dort pařez,
dorty k narozeninám parez,
pařez prášek,
zdobení dortu pařez,
vyboulený korpus
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
prášek kakaový,
smetana zakysaná,
šlehačka ke šlehání,
ztužovač,
cukr vanilkový,
marmeláda,
čokoláda,
hmota modelovací
Komentáře (9)