Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 694 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,79 g |
Tuky | 19,98 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 337,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: 150g moučkového cukru, 3 žloutky, půl lžičky spěšné soli, smícháme vařečkou a necháme min 3h. odpočinout.
Krok 2: Potom přidáme 150g moučkového cukru a 50g hladké mouky.
Krok 3: Na vále vypracujeme těsto, vyválíme asi 2mm plát vykrajujeme tvary - uvnitř musí být dírka.
Krok 4: Dáme na plech na pečící papír pečeme jako linecké cukroví.
Krok 5: Při zpracování odkrojků si pomáháme vodou - jen pár kapek prstem.
Zveřejněno 10. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
Moje poznámka
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
Nejnovější recepty
Tvarohové nanuky
Přidáno před 3 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 21 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno 31. 7. 2025 09:01:02
Košíčky Pavlova
Přidáno 31. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou
veronika_straka před 14 minutami
Květák zapečený se šunkou
Jitka J. před 17 minutami
Guláš ze sójového masa
radkavlacha před 19 minutami
Italské jarní rizoto (Risotto primavera)
Marcela.s před 26 minutami
Špenátové špagety se slaninou
Marcela.s před 26 minutami
Domácí rizoto
Marcela.s před 28 minutami
Těstovinový salát s tuňákem I
Marcela.s před 28 minutami
Hraběnčiny francouzské brambory
Marcela.s před 29 minutami
Moučník HRK HRK
Marcela.s před 29 minutami
Osvěžující moučník s ovocem
Marcela.s před 30 minutami
Tématické fráze:
recepty ze žloutků,
žloutkové cukroví,
co ze žloutků,
recept ze žloutků,
žloutky,
peceni ze zloutku,
jak zpracovat žloutky,
pečeme ze žloutku,
co se žloutky,
zpracování žloutků,
žloutky recept,
recepty se žloutky,
recept žloutky,
recepty zloutky,
žloutky recepty,
recept se žloutky,
amoniak do cukrovi,
žloutek,
co ze žloutky,
ze žloutků
Suroviny:
žloutek,
mouka hladká,
droždí cukrářské,
cukr moučkový
Komentáře (12)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...