Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 16 názorů

Suroviny

4 kuchyňsky upravení pstruzi
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 cibule
300 ml vývaru
máslo
4 žloutky
citrónová šťáva
2 stroužky česneku
bylinková sůl (použila jsem podravku se středomořskými bylinkami)
bílý pepř
čerstvá zelená petrželka
8 brambor
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby necháme odležet nejméně dvě hodiny.

  2. Do zapékací misky nalijeme horký vývar, ve kterém jsme rozpustili lžíci másla, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, čerstvou petrželku a kolečka cibule z břišních dutin. Cibuli nahradíme plátky másla, ryby poskládáme do pekáčku a obložíme pokrájenými bramborami, potřenými česnekem. Pstruhy potřeme rozpuštěným máslem.
    Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C. Pečeme 15 minut přikryté a potom ještě půl hodiny odkryté. Průběžně potíráme vývarem s máslem.

  3. Mezitím v malém kastrůlku připravíme omáčku ze žloutků, lžíce másla a citrónové šťávy tak, že suroviny prošleháváme na mírné teplotě. Z pekáčku slijeme vývar se zeleninou, přidáme ho k omáčce ze žloutků, za stálého šlehání necháme zhoustnout a dochutíme solí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou

  • vercahi vercahi

    Dobrotka,pochutnali jsme si :-):-p:-p:-K

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Hezký recept:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása jako vždycky :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Joo;-), píšu to níže - Líza se vrátila ze školy v přírodě s tím, že jediné od ryb tam měli smažené prsty a filé pod sýrem a to ona nemá ráda. Protože ale ryby zbožňuje (třeba v lázních si v restauracích dávala jen ryby a jinak vlastně taky...) a chyběly jí, hned včera jsem při čekání na příjezd dětí nakoupila na náměstí čerstvé od ledu a tak baštíme...:-p Měla úplný absťák...;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    moc hezká rybka, ty máš nějaké rybí období ;-):yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-):yes: krásný recept a fotky smozřejmě také:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept i fotky:yes::-)+

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    velmi jedlé foto:-p:-8:-K:yes:
    krásný,chuťově vyvážený a ingrediencemi nepřeplácaný recept:-K
    bravo:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc se mi líbí ta omáčka, třebaže já ryby raději přírodně.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jsem ráda, že se recept líbí. :-) U nás probíhají rybí hody, dcera se vrátila ze školy v přírodě s absťákem...;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • ruzena ruzena

    mňam,pstruh je moje oblíbená pochutina:-pkrásný receptík:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    joj já taky pstroužka můžu v jakékoliv podobě super:-p:yes:+1

    Odpovědět

  • srettka srettka

    teda el.....ty vrahu:-p pstruha miluju a tenhle vypadá po všech čertech žravě:-p:-p
    nádhera:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečený pstruh pstruh na petrželi pstruh recept pstruh teplota pečení pečený pstruh s bylinkami teplota peceni ryby pstruh recepty zeleninová omacka pečení pstruha teplota pstruh s citronovou omáčkou pstruh na zelenině teplota pečení pstruh pstruh smazeny pstruh smazeny s bylinkami pstruh pečený v troubě s omáčkou vývar pstruh pstruh se zeleninou pečený pstruh - top receipt pečený pstruh v troubě se zeleninou pstruh se zeleninou v troubě