Kyselé zelí (bez tuku)

Přílohy Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Přílohy Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Suroviny 3 porce

500 g kysaného zelí (křimické)
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl
kmín
hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Zelí ochutnáme a v případě, že je moc kyselé, slijeme nálev a propláchneme. Používám zelí křimické, které kyselé nebývá a proto ho použiji i s nálevem.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme k zelí, ochutíme kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme do měkka. Pokud je třeba, podléváme během dušení mírně vodou.

  3. Když je zelí měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a když je třeba, osolíme.

Komentáře k receptu Kyselé zelí (bez tuku)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kocmax: :-D

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: No ano, pro jistotu to tam dopíšu, aby někdo nedusil samotnou cibuli :-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Koukám na to, je to trochu špatně napsané a omlouvám se, jestli to blbě chápu: ...... Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme kmín, a hořčičné semínko. Dusíme do měkka. Pokud je třeba, podléváme během dušení mírně vodou...... Asi by mělo být napsáno, že zelí vložíme na tu cibuli, ne? :-) A pak dusíme doměkka. Aspoň já bych to tak udělala :-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kocmax: já si to myslela,že je to kysané zelí,proto je tak skvělé a hlavně zdravé;-):yes:

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Simona Skolakova: Teď jsem byla zaskočená, musela jsem si to vygooglit. :-) Je to zelí kysané. Našla jsem jejich stránky: http://www.pravekrimickezeli.cz/

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Mám jen malý dotaz,to zelí Křimické je kysané a nebo kyselé;-);-)

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Eja57: U nás Křimické mají v menších obchodech. V marketech ne. No, bylo by to smutné, kdyby nebylo. Do Křimic to máme asi 50 km :-) . Je to nejlepší kyselé zelí, které znám.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Hodně lidí takhle udělané zelí nemá rádo, ale já ano. Jen dát mouku včas aby se dobře provařila. Když je dobré zelí :yes:
    ( Hlávkové zelí zahušťuji trochou nastrouhané brambory a kouskem nastrouhaného jablka, ale kysané takhle. Křimické jsem neviděla ani nepamatuju...)

    Odpovědět

Tématické fráze: kyselé zelí kysele zelí recept kyselé zelí recepty křimické zelí recept recept na kyselé zelí křimické zelí recepty z kyselého zelí nejlepší kyselé zelí příprava kyselého zelí recept na křimicke zeli zelí kyselé červené zelí kyselé červené zelí zeli z kyseleho zeli krimicke zeli recepty křimické kysané zelí příprava kysaného zelí priprava zeli dobre kyselé zelí recept kysane zelí priprava