

Kyselé zelí (bez tuku)
Suroviny 3 porce
- 500 g kysaného zelí (křimické)
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- kmín
- hořčičné semínko
Postup přípravy receptu
Zelí ochutnáme a v případě, že je moc kyselé, slijeme nálev a propláchneme. Používám zelí křimické, které kyselé nebývá a proto ho použiji i s nálevem.
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme k zelí, ochutíme kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme do měkka. Pokud je třeba, podléváme během dušení mírně vodou.
Když je zelí měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a když je třeba, osolíme.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kyselé zelí (bez tuku)
-
Kocmax:
-
Jana Dorazinová-Remková: No ano, pro jistotu to tam dopíšu, aby někdo nedusil samotnou cibuli
-
Koukám na to, je to trochu špatně napsané a omlouvám se, jestli to blbě chápu: ...... Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme kmín, a hořčičné semínko. Dusíme do měkka. Pokud je třeba, podléváme během dušení mírně vodou...... Asi by mělo být napsáno, že zelí vložíme na tu cibuli, ne?
A pak dusíme doměkka. Aspoň já bych to tak udělala
-
Kocmax: já si to myslela,že je to kysané zelí,proto je tak skvělé a hlavně zdravé
-
Simona Skolakova: Teď jsem byla zaskočená, musela jsem si to vygooglit.
Je to zelí kysané. Našla jsem jejich stránky: http://www.pravekrimickezeli.cz/
-
Mám jen malý dotaz,to zelí Křimické je kysané a nebo kyselé
-
Eja57: U nás Křimické mají v menších obchodech. V marketech ne. No, bylo by to smutné, kdyby nebylo. Do Křimic to máme asi 50 km
. Je to nejlepší kyselé zelí, které znám.
-
Hodně lidí takhle udělané zelí nemá rádo, ale já ano. Jen dát mouku včas aby se dobře provařila. Když je dobré zelí
( Hlávkové zelí zahušťuji trochou nastrouhané brambory a kouskem nastrouhaného jablka, ale kysané takhle. Křimické jsem neviděla ani nepamatuju...)