Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 897 kJ / 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,50 g |
Tuky | 7,67 g |
Vláknina | 25,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 990 mg |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 109,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko.
Krok 2: Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova.
Krok 3: Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.
Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.
Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrašenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pL1p
Moje poznámka
Hrašenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pL1p
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 18 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 19 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 25 minutami
Koprová omáčka
LucieKrou před 9 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 10 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 11 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 12 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 13 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 14 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
cerie,
skvarilova recepty,
cerie recept,
cerie recepty,
hraška recepty,
cerie na na hrášku,
hraska jak udelat,
hrášenky-smažené zeleninové kousky,
hraška recepty,
jak udelat stanku,
smažený celer hraška,
slané pečivo na výstavní stánek,
anything,
exelentní těstičko na obalování,
pomazánky z hrašenky
Suroviny:
hraška,
voda,
mrkev,
cibule,
brokolice,
olej
Komentáře (14)
Zaokrouhluji na desitečku
Hrašenky jsou ideální místo jednohubek. Zkuste si je udělat třeba na silvestra. Jsou totiž rychle udělané a opravdu potěší