

Smažený květák v Hrašce s Mahá kořením
Suroviny
- 1 středně velký květák
- 1 kávová lžička koření Mahá
- 40 g Hraška na obalení
- 200 ml studené vody na těstíčko
- 100 g Hrašky na těstíčko
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Syrový květák rozebereme na růžičky, obalíme nejdříve v suché směsi.
Hrašky do které jsme přidali koření Mahá a následně v těstíčku, které si umícháme z Hrašky a studené vody.
Smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje do zlatavé barvy cca 8 minut. Přikládám fotodokumentaci z příbalového letáku samotné Hrašky, koření Mahá a jak úspěšně obalovat a smažit v Hrašce.
Poznámka od kuchařky
Květák jsem obalovala v syrovém stavu. Za těch zhruba 8minut byl krásně usmažený. Do trošky těstíčka, co mi v závěru zbylo jsem nasekala cca 4 pl květáku, vytvořila placičky a také osmažila, ale už jen 4minuty.Chutnaly také moc dobře.
Kde a jak nakoupit Hrašku
Prodejny zdravé výživy-přehled je na www.vegetarian.cz
Internetové obchody-www.ceria.cz a www.organictime.cz
Lékárny-na požádání objednají
Já jsem vše zakoupila na "Farmářských trzích"v Kroměříži.Z Mahá koření jsem dělala i čaj,který je velice chutný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažený květák v Hrašce s Mahá kořením
-
hraška super, a koření Mahá taky perfektní!!!
-
-
A zase ta hraška, hm po víkendu jedu do KM
a je i moje.
-
taky jsem si v KM koupila Hrašku, ale tu "normální" ne pikantní, ale nemám Mahá koření a ani jsem ho nikde u nás neviděla
holt bude bez Mahá, i tak se to shamá -
Ta pikantní byla moc dobrá, taky jsem si jí koupila
+
-
Děvčata děkuji za komentíky i odkaz
Terezko já jsem doslova hleděla,co se všechno dá s Hraškou kuchtit když jsem pročítala brožůruMám kilo a půl,tak se vyřádím
Severinko já jsem už v pondělí dělala květák s nastrouhaným sýrem,ale ani jsem to tady nedávala-hodně se mi to přichytávaloAle olej přitom zůstal krásně čistý.Nevím,co jsem zmastila
Tak to bylo včera znovu,ale bez toho sýra
Těším se na Tvůj výtvor
u mě to bylo asi rukama
-
Výborná věc, já jsem včera opět obalovala cuketu v Hrašce, a přistrouhala jsem do ní sýr cihla, výborné a chválím. Na květám se taky chystám a taky na žampiony
-
Hraška je úžasná vec. Objavila som ju asi pred 5 rokmi v Prahe, vlastne prvú Hrašku mi doniesla dcéra z nejakého veľtrhu. Odvtedy si ju kupujem, vždy, keď idem do Prahy. Dostať ju aj u nás, ale za podstatne vyššiu cenu.
V Prahe ju kupujem na Masarykovom nádraží, je tam predajňa zdravej výživy. Kto neochutnal, doporučujem. Robím z nej pomazánky, závarku do polievky, placky http://www.toprecepty.cz/recept/4282-bramboracky-s..., obaľujemDobrota