Smažený květák v Hrašce s Mahá kořením

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

1 středně velký květák
1 kávová lžička koření Mahá
40 g Hraška na obalení
200 ml studené vody na těstíčko
100 g Hrašky na těstíčko
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Syrový květák rozebereme na růžičky, obalíme nejdříve v suché směsi.

  2. Hrašky do které jsme přidali koření Mahá a následně v těstíčku, které si umícháme z Hrašky a studené vody.

  3. Smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje do zlatavé barvy cca 8 minut. Přikládám fotodokumentaci z příbalového letáku samotné Hrašky, koření Mahá a jak úspěšně obalovat a smažit v Hrašce.

Poznámka

Květák jsem obalovala v syrovém stavu. Za těch zhruba 8minut byl krásně usmažený. Do trošky těstíčka, co mi v závěru zbylo jsem nasekala cca 4 pl květáku, vytvořila placičky a také osmažila, ale už jen 4minuty.Chutnaly také moc dobře.

Kde a jak nakoupit Hrašku

Prodejny zdravé výživy-přehled je na www.vegetarian.cz

Internetové obchody-www.ceria.cz a www.organictime.cz

Lékárny-na požádání objednají

Já jsem vše zakoupila na "Farmářských trzích"v Kroměříži.Z Mahá koření jsem dělala i čaj,který je velice chutný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený květák v Hrašce s Mahá kořením

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    hraška super, a koření Mahá taky perfektní!!!

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • nofrona nofrona

    A zase ta hraška, hm po víkendu jedu do KM:-D:-D a je i moje.
    :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    taky jsem si v KM koupila Hrašku, ale tu "normální" ne pikantní, ale nemám Mahá koření a ani jsem ho nikde u nás neviděla:-//
    holt bude bez Mahá, i tak se to shamá:-8:-D:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Ta pikantní byla moc dobrá, taky jsem si jí koupila :yes:+

    Odpovědět

  • Děvčata děkuji za komentíky i odkaz:-):-K
    Terezko já jsem doslova hleděla,co se všechno dá s Hraškou kuchtit když jsem pročítala brožůru:-O:-)Mám kilo a půl,tak se vyřádím;-):-))
    Severinko já jsem už v pondělí dělala květák s nastrouhaným sýrem,ale ani jsem to tady nedávala-hodně se mi to přichytávalo:-(Ale olej přitom zůstal krásně čistý.Nevím,co jsem zmastila:-STak to bylo včera znovu,ale bez toho sýra:-)Těším se na Tvůj výtvor:-pu mě to bylo asi rukama:-D

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Výborná věc, já jsem včera opět obalovala cuketu v Hrašce, a přistrouhala jsem do ní sýr cihla, výborné a chválím. Na květám se taky chystám a taky na žampiony;-);-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hraška je úžasná vec. Objavila som ju asi pred 5 rokmi v Prahe, vlastne prvú Hrašku mi doniesla dcéra z nejakého veľtrhu. Odvtedy si ju kupujem, vždy, keď idem do Prahy. Dostať ju aj u nás, ale za podstatne vyššiu cenu.
    V Prahe ju kupujem na Masarykovom nádraží, je tam predajňa zdravej výživy. Kto neochutnal, doporučujem. Robím z nej pomazánky, závarku do polievky, placky http://www.toprecepty.cz/recept/4282-bramboracky-s..., obaľujem :yes: Dobrota:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květák obalovaný v hrašce obalovaný květák v hrašce pikantni smazeny kvetak smažené žampiony v hrašce kvetak s hraskou cuketa v syrovym pikantnim testicku kvetak v hrasce peceny smažený květák vegan v cem obalit kvetak hraska kvetak jak obalovat v hrašce maha smažený květák zdravě smazeny syr obalovany v hrasce obalovaný květák vegan květákové placičky s hraškou pečené v troubě kvetak vegan recept chutný smažený květák obaleny syr v hrasce žampiony obalené v hrašce

Zapomněl/a jsem heslo