Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 421 kJ / 2 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,39 g |
Tuky | 197,21 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 161,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte si troubu na 145°C a do dortové formy si skřípněte pečící papír. Okraje formy vymažte máslem. Použila jsem formu 30 cm, aby byl cheesecake nižší. Pokud chcete vysoký, použijte formu cca 18 cm, nebo dvojnásobnou náplň.
Krok 2: Rozdrťte sušenky (já to udělala v mixeru) a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
Krok 3: Rozprostřete sušenkovou drobenku na dno dortové formy a rukama dobře umačkejte. Dejte do lednice.
Krok 4: Jemně vyšlehejte Philadelphii s ricottou a po lžících přidávejte karamelizované salko. Na závěr zašlehejte lžíci třtinového cukru a vejce.
Krok 5: Vyndejte z lednice formu s korpusem a nalijte do ní krémovou náplň. Pečte asi 45 minut. Že je cheesecake hotový poznáte tak, že celý povrch je pevný, ale uprostřed se pořád trošku chvěje.
Krok 6: Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odstát. Poté navlhčeným nožem „objeďte“ dort kolem dokola, aby se odlepil od formy. Formu otevřete a nechte zcela vychladnout, poté umístěte do lednice. Cheesecake podávejte dobře vychlazený. TIP: Jak udělat domácí karamel ze Salka? Pokud si chcete karamelizované Salko udělat sami doma, kupte si obyčejné slazené kondenzované mléko (Salko) a plechovku celou vložte do hrnce, kde ji zcela zalijte vodou. Přiveďte k mírnému varu a vařte asi 3-4 hodiny. Po vaření vyjměte a nechte chladnout. Až bude mít plechovka pokojovou teplotu, otevřete ji a krém přemístěte do misky. Máte hotovo!
Zveřejněno 15. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lqm
Moje poznámka
Karamelový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lqm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
karamelovy cheesecake,
cheesecake s karamelem,
karamelový cheescake,
karamelovy cheesecake recept,
chesake,
ořechový cheesecake,
cheesecake karamelový,
karamelovy chesecake,
salko karamelizované recepty,
cheesecake ze salka,
karamelovy cheeccake,
cheesecake salko,
karamelovy chessecake,
jak udelat karamelizovane mleko,
recept karamelový cheesecake,
cheescake s karamelem,
karamelovy cheascake,
cheesecake s jablky karamelem a ořechy,
karamelovy chescake,
cheesake z karamelivych susenek
Suroviny:
sušenky karamelové,
máslo,
sýr philadelphia,
sýr ricotta,
salko karamelizované,
cukr třtinový,
vejce,
Komentáře (3)