Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 138 kJ / 1 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,98 g |
Tuky | 162,66 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 84,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šmakouna nalámejte na menší kostky, přidejte k němu jedno vejce a přibližně třetinu z odměřeného mléka. Pak prožeňte mixérem, dokud nevytvoříte hladkou kaši. K ní pak přidejte zbylé ingredience, znovu promixujte a vaflové těsto je na světě.
Krok 2: Při pečení vaflí buďte opatrní, jde o lepivější těsto, takže vaflovač neotevírejte do doby, než si budete jistí, že je vafle pořádně propečená.
Krok 3: Servírovala jsem se zakysanou smetanou a přelivem z jahod.
Zveřejněno 21. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakouní vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjAO
Moje poznámka
Šmakouní vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjAO
Nejnovější recepty
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 20 minutami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 23 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 10 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 11 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 13 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 14 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 14 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 15 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 15 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
kostky vafle,
recept na vafle,
vafle recept,
nejlepší recept na vafle,
recept nejlepší vafle na světě
Suroviny:
šmakoun,
mouka,
olej,
mléko,
vejce,
Komentáře (1)