Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,16 g |
| Tuky | 69,01 g |
| Vláknina | 22,88 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 366 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 540,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme prosátou mouku a ostatní sypké suroviny.
Krok 2: Do moučné směsi přidáme vejce, máslo, rum, med, mléko a vytvoříme těsto. Přendáme na vál nebo na podložku, podsypeme trochou mouky a uhněteme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut do chladu.
Krok 3: Připravíme povidla, pokud jsou hustá zředíme troškou rumu a nasekáme nahrubo ořechová jádra.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Moje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 25 minutami
Staročeský kuba
Přidáno před 3 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 2 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 2 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 2 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 3 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 5 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 6 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 6 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 7 hodinami
Tématické fráze:
pernikovy zavin,
rychly zavin s hruskovym povidlim,
perníková závin vánoční,
perníková závin,
rychlý perník recept,
perníková závin s povidly
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
máslo,
rum,
mléko,
med,
povidla švestková,
rum,
jádra ořechová,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (4)
Do těsta jsem musel přidat 100 g mouky a tím pádem jsem přidal i špetku perníkového koření navíc.
Přidávám fotky jestli to nevadí