Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 784 kJ / 4 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,37 g |
| Tuky | 238,39 g |
| Vláknina | 26,10 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 547,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů. Krok 2: Z mléka uvaříme puding, ještě do teplého hned nalámeme čokoládu a přidáme asi 50 g másla, promícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, prošleháme a potom postupně zapracujeme do předem vyšlehaného zbytku másla. Obojí musí mít stejnou teplotu jinak se srazí. Krok 3: Dort rozkrojíme na tři díly, promažeme borůvkovou marmeládou a krémem, do každého patra jsem dala ještě kompotované borůvky.
Potom dort potáhneme potahovací hmotou a už si jen hrajeme :-)
Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů. Krok 2: Z mléka uvaříme puding, ještě do teplého hned nalámeme čokoládu a přidáme asi 50 g másla, promícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, prošleháme a potom postupně zapracujeme do předem vyšlehaného zbytku másla. Obojí musí mít stejnou teplotu jinak se srazí. Krok 3: Dort rozkrojíme na tři díly, promažeme borůvkovou marmeládou a krémem, do každého patra jsem dala ještě kompotované borůvky.
Potom dort potáhneme potahovací hmotou a už si jen hrajeme :-)
Zveřejněno 19. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort rybářský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX7n
Moje poznámka
Dort rybářský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX7n
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 17 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 17 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 19 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 4 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 13 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 14 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 16 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 18 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
čokoláda hořká,
máslo,
mléko,
pudink čokoládový,
marmeláda borůvková
Komentáře (1)