Pečená vepřová líčka s houbami

isindy Kuchařka:

Vepřové maso 6 názorů

59

Suroviny

1 kg vepřových líček
0,5 kg menších čerstvých hub
kmín
sůl
hladká mouka na obalení masa
olej
1 cibule
rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka omyjeme, osušíme, osolíme a lehce obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji restujeme cibuli nakrájenou na kostičky, jakmile začne chytat barvu, přidáme maso a z obou stran krátce opečeme.

  2. Podlijeme trochou vody (cca 0,2 dcl) a opatrným promícháním uvolníme výpek od pánvičky. Vše přendáme do pekáče, poklademe houbami (malé zdravé necháme celé, větší podélně přepůlíme), okmínujeme, osolíme.

  3. Přidáme rozmarýn a za průběžného podlévání pečeme cca 1 hodinu v troubě na 180°C. Podléváme vždy jen do cca 2 cm výšky, aby vše neplavalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená vepřová líčka s houbami

  • maiva maiva

    Opět jeden z pěkných, nepřeplácaných receptů. Isindy, jistě dobrá večeře:-p+:yes: jen to množství hub jaksi není:-D:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    a nezbylo by mi na tom talíři vůbec nic:yes::-D móc bych si pochutnala:-p;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Vepřová líčka jsou fantastické maso, jemňounké, výborné. A tohle bude dobrota:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-K Mňam. :-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...a nepreplácané, voňavé...:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Určitě dobrota;-):-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo