

Dřevorubecká vařená sekaná
Suroviny moc :-)
- 2 kg mletého vepřového masa
- 1 kg dobrého kabanosu (i paprikového)
- 5 natvrdo vařených vajec
- 5 syrových vajec
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička bylinkové soli
- 1 lžička pokud možno čerstvě mletého pepře
- 3 lžíce sekané plocholisté petrželky
- 2 lžičky sušeného česneku
- střívko na tlačenku.
Postup přípravy receptu
Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-)
Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
Poznámka od kuchařky
Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
A proč "dřevorubecká"? Protože se z toho množství nají i parta dřevorubců ;-)
Inspirováno receptem z časopisu Pošli recept, upraveno podle našich chutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dřevorubecká vařená sekaná
-
Kašlete na přiblba co pravděpodobně neumí uvařit vajíčko natvrdo
.Jen tak dál.
. Recepty jsou fajn
-
Kadliku, i Tobě krásné ráno
Děkuji za důvěru
Jen to, proaím, nezkoušej z nádherně libového masa, jak jedna z neregistrovaných (ale to zrovna Tobě říkat nemusím, nejsi v kuchyni žádným nováčkem); a osol sobě podle chuti - my doma asi solíme trošku méně, než bývá zvykem. Tak ať vám chutná
-
Dobré ránko! Moc se mi to líbí, zaujalo mne to... A asi právě kvůli těmhle žabomyším válkám jsem přestal svoje kuchařské experimenty popisovat. Jsou tu prostě lidi, kteří pod svým jménem pochválí, pak se rychle jako neregistrovaní přihlásí, a hurá závistivě a přímo škodolibě a hnidopišsky hanět.
Takže zkusím to, sice z menšího množství surovin, ale půjdu do toho!
-
Klárka: Klárko, to mne mrzí
, nevím, kde se stala chyba. Tento recept v týdnu vyzkoušela má kamarádka na lLovensku a sekanou měla krásnou, i na řezu.
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi.
-
Nevařila jsem jí zprudka, vždyť je to i napsané, že se má dělat pomalu
. Jsme na ní jen dva a k chlubení to fakt nebylo a jíst jí týden taky fakt nechci, proto jsem se chtěla poradit, co s tím dál udělat.
-
Klárka : škoda, že se rozsypala, ale zarazilo mě, že bys jí chtěla vyhodit, i když Ti je to líto. Vždyť s kaší i s chlebem a hořčicí jde sníst i rozsypaná, na chuti to neubere, jen tak dobře nevypadá.
-
Klárka : když se ti už rozsypala, nakrájejte na malé kousky a buď podávejte ohřáté, nebo rychle opečte na pánvi. Rozhodně nevyhazujte, jedlé to je a vždy se s tím dá něco dělat.
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit. -
Včera jsem jí uvařila s tím, že bude dneska s brkaší a zítra pro známé ke chlebu s hořčicí. Ohřát jsem jí nakonec místo opečení musela v mikrolvlnce, protože se rozsypala už při krájení a předložit jí někomu jinému se ani neodvažuji. Dá se s tím něco udělat? Zpracovat jinak? Vyhodit je mi to líto
Díky
-
Danielko i u nás by jsi s touto dobrotou uspěla
-
Jana Remkova: Já vlastně taky ne
Pára, mouka a spol. mi v kuchyni už taky jeden zničily...
-
spagetka: Nebyla by od věci..tak mne drze napadlo
, že by mohla být soutěž o foťák?
. Já bych se nebránila
-
Já jsem recept aspoň zkusila a moc mě neohromil
. Pečená sekaná je o mnoho lepší. Chyběla mi hlavně chuť výpeku a špatně se mi krájela
. Nedovedu si představit, že bych jí měla mrazit, to by se snad rozpadala uplně. Chtělo by to něco z tučnějšího masa. V surovinách je napsané vepřové maso, já dala libové plecko a určitě by byl lepší bůček. S vajíčkama natvrdo to taky není žádná výhra. Ztrácí se chuť masa a dělá sekanou takovou nijakou
, chtělo by to přidat na koření. Opakovat určitě nebudu, ale snad jen pár poznatků, které pomůžou ostatním. Mmch do top 10 bych recept taky nezařadila, tzv neregi mu prokázaly spíš medvědí službu.
-
Všetko bolo povedané, súhlasím so všetkými komentármi, ktoré sa zastávajú Danielky. len si neodpustím jednu poznámku : V poslednom čase to na Topkách vyzerá nie ako na webe o varení, ale pred stredovekou inkvizíciou. Odchytiť, mučiť, kde sa dá, a nakoniec zmiesť z Topiek preč. Kto dlhšie vydrží, alebo nevydrží a pridá sa k tým, čo to vzdali. Danielka, nevzdávaj to, psí hlas do neba neide.
-
Jana Remkova:
-
Jana Remkova: souhlas. A přidávat fotky, jak hážeš kedlík do vody, nebo sekanou dáváš do trouby?
. Navíc i souhlas s Ivulinkou - zapatlané ruce, pořád umývat, abych fotila, jak hňácám těsto?
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví.