Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 444 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,39 g |
Tuky | 24,48 g |
Vláknina | 2,70 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 172,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na srnčí hřbet o velikosti cca 30 x11 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky šleháme s krupicovým cukrem a špetkou citronové kůry do husté bělavé pěny. Obě hmoty lehce spojíme dohromady a po částech opět lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do připravené formy, vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme zhruba 22 minut. Zkoušíme špejlí. Chlebíček necháme chvíli ve formě, pak ho vyklopíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Ramu vyšleháme do husté pěny a nakonec do ní zašleháme trochu vychlazeného javorového sirupu. Lze dosladit i moučkovým cukrem. Připravíme si ovoce.
Krok 4: Chlebíček nakrájíme na řezy, dozdobíme povrch dle své fantazie v množství dle chuti a podáváme. Buď samostatně jako chlebíčky, na porci dávám dva kusy. Nebo pak naaranžujeme dva řezy na sebe. Konzumujeme moučníkovou vidličkou.
Zveřejněno 30. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotové chlebíčky se šlehačkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4wV
Moje poznámka
Piškotové chlebíčky se šlehačkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4wV
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 7 minutami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 15 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 19 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 11 minutami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 1 hodinou
Cikánské řízky
hd.monthy před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Katerain před 2 hodinami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 2 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 3 hodinami
Domácí kečup
Marfyk před 3 hodinami
Banánové lívance
Mazej před 4 hodinami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 4 hodinami
Tématické fráze:
piškotový chlebíček,
sladké chlebíčky s ovocem,
piškotový chlebíček se se šlehačkou,
bananovy chlebicek se šlehačkou,
píškotové řezy ze šlehačkou a s ovocem,
piškotový chlebíček se šlehačkou,
chlebíček se se šlehačkou,
šodó chlebíček,
piskotovy ovocny chlebicek,
ovocné chlebíčky s piskotove rolady,
slehackovy piskot,
piškot se šlehačkou,
rama krémová ke šlehání kdy použivat,
piškot s ovocem,
piškotové omeletky se šlehačkou,
chlebíčky recept,
chzlebíček se se šlehačkou,
chlebíček se se šlehačkou,
piškotový chebíček se šlehačkou,
piškotový chlebíček s ovocem
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
máslo,
rama máslová,
sirup javorový,
máta
Komentáře (26)
..... Nebo to neni fortifikace a zadny obrance hradu mi nehodi na hlavu smolny nos i s nocniky
Určitě tím nic nepokazíte...
Leč říká se, že "škoda je dobrého člověka", ale pokud se řeč vede o ŠODÓ, pak je škoda fortifikovaného vína (marsala, portské, sherri) na šodó
No, ale šlo tu původně o původ původního názvu: proč ŠODÓÓÓ chlebíček, že
Marsala musi byt sladka, pak existuje jeste sucha a polosucha.
Nebo jakekoli dezertni sladke vino je tez vhodne.
Teraz som googlila, dávajú celé vajcia.
Chvíli po sameťácích ho ještě dělali a pak ...už nic!
P.S. Kdybychom dnes měli fotografie vitríny z nějaké předrevoluční cukrárny, tak bychom se rychle rozpomněli, co je co !
Ale, nemáme ! Proto jsem chtěla udělat archiv našich Štědrovečerních stolů , zákusků a zvyků!
Ovšem možná v nějakém filmovém archivu, nebo v seriálu Žena za pultem, by se takový snímeček dal najít!
To byl můj oblíbený zákusek, takže to vím! A byla na tom jedna třešnička !