Obložené piškotové chlebíčky s ovocem: Klasika chutná ve sladkém provedení
Obložené chlebíčky jsou klasickým občerstvením k snídani, svačině i večeři, nebo pohoštěním při oslavách a návštěvách. Jeho sladká varianta je neméně oblíbená, i když patří spíše mezi retro zákusky.
Sladké chlebíčky se připravují z piškotového těsta ve formě na srnčí hřbet. Po upečení a vychladnutí korpusu z něj nakrájíme tenké plátky, které dále zdobíme. Všechny chlebíčky by měly být stejné - při servírování vypadají báječně.
Jak ozdobit sladké chlebíčky
Použijeme různé druhy čerstvého ovoce:
- Vždy dva plátky piškotu k sobě spojíme marmeládou nebo šlehačkou do tvaru krajíčku veky. Vršek jen lehce potřeme marmeládou.
- Na povrch chlebíčku nastříkáme ozdobně ušlehanou šlehačku z cukrářského sáčku. Použijeme řezanou špičku nebo jen prostřihneme otvor na zdobení.
- Připravíme si ovoce, které nakrájíme na kousky, plátky, nudličky nebo měsíčky. Poklademe je na šlehačku stejně, jako bychom zdobili chlebíčky.
- Ozdobené chlebíčky můžeme posypat nastrouhanou bílou čokoládou nebo poprášit kokosem a dozdobit lístkem meduňky.
Na chlebíčky můžeme položit plátky jahod, broskví, meruněk, celé třešně, maliny, borůvky a ostružiny, měsíčky mandarinek a pomerančů a místo okurky plátek kiwi.
Komentáře