Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obložené chlebíčky jsou klasickým občerstvením k snídani, svačině i večeři, nebo pohoštěním při oslavách a návštěvách. Jeho sladká varianta je neméně oblíbená, i když patří spíše mezi retro zákusky.

Sladké chlebíčky se připravují z piškotového těsta ve formě na srnčí hřbet. Po upečení a vychladnutí korpusu z něj nakrájíme tenké plátky, které dále zdobíme. Všechny chlebíčky by měly být stejné - při servírování vypadají báječně.

Jak ozdobit sladké chlebíčky

Použijeme různé druhy čerstvého ovoce:

  • Vždy dva plátky piškotu k sobě spojíme marmeládou nebo šlehačkou do tvaru krajíčku veky. Vršek jen lehce potřeme marmeládou.
  • Na povrch chlebíčku nastříkáme ozdobně ušlehanou šlehačku z cukrářského sáčku. Použijeme řezanou špičku nebo jen prostřihneme otvor na zdobení.
  • Připravíme si ovoce, které nakrájíme na kousky, plátky, nudličky nebo měsíčky. Poklademe je na šlehačku stejně, jako bychom zdobili chlebíčky.
  • Ozdobené chlebíčky můžeme posypat nastrouhanou bílou čokoládou nebo poprášit kokosem a dozdobit lístkem meduňky.

Na chlebíčky můžeme položit plátky jahod, broskví, meruněk, celé třešně, maliny, borůvky a ostružiny, měsíčky mandarinek a pomerančů a místo okurky plátek kiwi.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky