Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 217 kJ / 7 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,46 g |
Tuky | 516,12 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 545,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si vyšší mísu, sklenici o objemu 0,3 litru, plech 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem. Troubu necháme vyhřát na 170 st.
Krok 2: Těsto připravíme tak, že v míse nejdříve promícháme důkladně všechny suché ingredience (mouky, cukr, vanil. cukr, pr. do peč., citr. kůru, kakao), přidáme ostatní (tuk, vejce, smetanu 20%) a nejlépe šlehačem vymícháme lité těsto konzistence jako na bábovku. Pokud by bylo stále hodně husté, přilijeme smetanu nebo mléko. Těsto nalijeme na plech, ve vyhřáté troubě pečeme 15 minut a poté vyjmeme z trouby k posypání.
Krok 3: Posyp připravíme smícháním kokosu s cukrem a důkladně jím pokryjeme povrch předpečeného korpusu, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších cca 15 minut do zrůžovění kokosové posypky.
Krok 4: Ihned po upečení do ještě horkého moučníku uděláme nejlépe vidlicí na maso hodně vpichů po celé jeho ploše až ke dnu. Zalijeme rovnoměrně dostatečným množstvím smetany 33%, necháme vychladnout a pak dáme ještě ztuhnout do lednice. Dobrý je prakticky hned po vychladnutí, ale opravdu vynikající až druhý den.
Krok 5: Uchováváme v chladu. Před podáváním dezert krájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
Zveřejněno 6. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové kakaové řezy s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG6n
Moje poznámka
Šlehačkové kakaové řezy s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG6n
Nejnovější recepty
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 20 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 6 minutami
Borůvkové muffiny
olivka před 59 minutami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 59 minutami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 1 hodinou
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 1 hodinou
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
Aknytsirk před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 2 hodinami
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
cukr,
kůra citronová,
kakao,
tuk,
vejce,
smetana,
kokos strouhaný,
cukr,
smetana 33%
Komentáře (4)