Suroviny
Porce: 24 ks menších rohlíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 806 kJ / 3 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,55 g |
Tuky | 130,29 g |
Vláknina | 19,96 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 6,29 g |
Sůl | 15,29 g |
Sacharidy | 379,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Těsto bude kynout a v té době uděláme omelety. Do kastrůlku dáme zhruba 3 lžíce oleje, necháme rozehřát, přidáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Odstavíme ze zdroje tepla a po chvíli promícháme s nastrouhaným salámem (strouháme na větších slzičkách). Hned v kastrůlku salám s cibulkou rozdělíme na čtyři díly- hromádky.
Krok 3: Na střední teplotu necháme rozehřát pánev s nepřilnavým povrchem a jen lehce dno potřeme olejem. Používám silikonovou mašlovačku. Jedno vejce rozšleháme, vmícháme jeden díl připraveného salámu, dle potřeby lehce osolíme a můžeme přidat trochu čerstvě mletého pepře. Tuto směs dáme doprostřed pánve a rychle se snažíme rozetřít do většího kruhu. Pánev by neměla být hodně rozpálená. Když omeleta trochu ztuhne, otočíme ji na chvilku na druhou stranu a pak odložíme na talíř. Nepřipravujeme zbytečně dlouho, jen do ztuhnutí. Tímto způsobem uděláme čtyři omelety. Jde to rychle, omelety budou trochu silnější.
Krok 4: Hotové vykynuté těsto vyjmeme z pekárny na lehce pomoučený vál, rozdělíme na čtyři díly a zpracujeme je do bochánků. Každý bochánek vyválíme do kruhu a kolečkem na pizzu rozdělíme na šest dílků. Omeletu taktéž rozdělíme na šest dílků, ukládáme na těsto a stočíme rohlíčky (viz foto). Rohlíčky ukládáme na plech s papírem na pečení nebo s teflonovou fólií. Rohlíčky přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem.
Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C a upečeme. Orientačně cca 15 minut. Po upečení odložíme na mřížku.
Zveřejněno 10. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Moje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 4 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 6 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 7 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
jogurt,
olej,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
olej,
cibule,
salám vysočina vcelku,
pepř mletý,
vejce,
sůl,
olej,
vejce,
sůl hrubozrnná,
kmín celý
Komentáře (2)