Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 528 kJ / 2 994 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,87 g |
| Tuky | 164,79 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 561 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 303,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy odvážíme všechny sypké suroviny, přidáme máslo, žloutek, rum, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.
Krok 2: Necháme ho odležet, asi hodinu nebo i do druhého dne, ale klidně lze zpracovat hned. Z těsta uděláme kuličky, rovnáme je na suchý plech vyložený papírem na pečení a oblým koncem vařečky do nich uděláme důlek. Důlek je třeba udělat co nejhlubší, aby se do něj po upečení vešlo dost džemu,
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Moje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mák,
máslo,
cukr třtinový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
jogurt,
rum,
žloutek,
sůl,
Komentáře (7)
Je to taková obecně nadužívaná mantra...
Vliv savosti mouky při DOMÁCÍM pečení je zanedbatelný a spíše odpovídá chybě při měření
A pokud budou vodu obsahující tekutiny odměřovány v PL, pak to platí tuplovaně...
No říká se, že másla není nikdy dost, ale to bychom zde měli počítat i s velikostí žloutku, že