Lehký jablečný moučník

yanull Kuchařka: yanull

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 3 názory

Suroviny

4 celá vejce
150 g cukru moučky nebo krupice
150 g polohrubé mouky
1 sypký vanilkový puding
1 PL vanilkového cukru
2 PL stolního oleje
4 střední jablka
rozinky máčené v rumu
skořice
vlašské nebo lískové ořechy
máslo na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Cukr přidávám po částech, stačí dvakrát. Po dobu šlehání připravíme jablka. Omytá a zbavená jadřinců nakrájíme na slabé plátky. Do vzniklé hmoty při mírných otáčkách přidáme po lžících mouku, smíchanou s pudingem a olej.

  2. Na vymazaný pekáček nalijeme polovinu hmoty, klademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami i s rumem a ořechy. Na ně přijde zbytek těsta, který rozetřeme po celé ploše a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C do zrůžovění, propečení zkoušíme špejlí.

  3. Po upečení lehce pocukrujeme a necháme vychladnout.

Poznámka

Tento moučník je další z mých rychlovek, je chutný, moc hezky voní, malá estetická závada je, že nahoře je křupavá vrstva, která se trošku hůře krájí, ale to určitě nevadí. Jablka oslaďte jen vanilkovým cukrem, sladkost těsta je dostačující. Jablka dozrávají, tak by byla škoda je nevyužít.

Rozměr plechu 30 x 20 cm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehký jablečný moučník