Lehký jablečný moučník

Suroviny

4 celá vejce
150 g cukru moučky nebo krupice
150 g polohrubé mouky
1 sypký vanilkový puding
1 PL vanilkového cukru
2 PL stolního oleje
4 střední jablka
rozinky máčené v rumu
skořice
vlašské nebo lískové ořechy
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Cukr přidávám po částech, stačí dvakrát. Po dobu šlehání připravíme jablka. Omytá a zbavená jadřinců nakrájíme na slabé plátky. Do vzniklé hmoty při mírných otáčkách přidáme po lžících mouku, smíchanou s pudingem a olej.

  2. Na vymazaný pekáček nalijeme polovinu hmoty, klademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami i s rumem a ořechy. Na ně přijde zbytek těsta, který rozetřeme po celé ploše a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C do zrůžovění, propečení zkoušíme špejlí.

  3. Po upečení lehce pocukrujeme a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Tento moučník je další z mých rychlovek, je chutný, moc hezky voní, malá estetická závada je, že nahoře je křupavá vrstva, která se trošku hůře krájí, ale to určitě nevadí. Jablka oslaďte jen vanilkovým cukrem, sladkost těsta je dostačující. Jablka dozrávají, tak by byla škoda je nevyužít.

Rozměr plechu 30 x 20 cm.

Komentáře k receptu Lehký jablečný moučník

  • yanull yanull (autorka receptu)

    Pajaja: Nepatří, protože pokud se vejce dobře našlehají, tak tam vůbec není potřeba :-K;-).

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    yanull: Vypadá moc hezky, hned zítra spáchám. ;-) Chtěla jsem se do něj pustit už teď, ale zjistila jsem, že se mi v kuchyni krčí dvě jablka, chjoo. Kypřící prášek tam vůbec nepatří? ????

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Když je moučník křehký i druhý den, tak je ještě víc super! ;-):-D:-D:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull (autorka receptu)

    MamlajdaD: Můžu potvrdit, že ano, sice jsem vše rozdala, ale mladí si nechali ke kávě a křehká byla i druhý den. ;-):-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Podle fotek asi křehoučká dobrota! :yes::yes:;-)<3

    Odpovědět