Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 448 kJ / 1 541 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,57 g |
| Tuky | 46,60 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 602 mg |
| Sodík | 252 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 215,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve rozšleháme vodu, mléko vejce a rum. Přidáme všechny zbývající suroviny a metličkou pořádně vyšleháme dohladka. Těsto na půl hodiny odložíme, klidně i déle.
Krok 2: Pánev vytřeme lehce máslem a postupně smažíme tenké palačinky. Posypeme je skořicovým cukrem a stočíme. Smetanu smícháme s cukrem podle chuti. Připravíme vhodné poháry nebo sklenice.
Krok 3: Na dno dáme trochu smetany a ukládáme nakrájené palačinky. Přelijeme sirupem a můžeme prokládat smetanou. Nahoru dáme ochucenou smetanu, strouhanou čokoládu nebo kakao a ovoce.
Zveřejněno 2. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Palačinkový pohár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJw6
Moje poznámka
Palačinkový pohár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJw6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Suroviny:
mléko,
voda perlivá,
mouka hladká,
máslo,
cukr,
rum,
vejce,
skořice,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
ovoce
Komentáře (1)