Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 082 kJ / 4 083 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,81 g |
| Tuky | 231,13 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 321 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 425,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C, formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme moukou.
Do mísy robota dáme krupicový cukr, vanilkový cukr, rum, máslo nakrájené na malé kostičky a žloutky. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezbělá a je jemná. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Krok 2: Těsto rozdělíme na tři části. Jednu třetinu necháme v robotu, druhou třetinu dáme do misky, ve které jsme šlehali sníh, a na jednu misku dáme poslední třetinu, kterou nebudeme barvit. Do části, kterou jsme nechali v robotu, přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce mléka a promícháme. Do těsta v misce od sněhu přidáme 3 kapky červeného barviva. Krok 3: Těsto klademe do formy velkou lžící střídavě na sebe. Naplněnou formou několikrát dnem bouchneme do stolu, aby se bábovka pěkně spojila. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 60 minut (podle trouby). Ke konci ji rychle přikryjeme pečicím papírem, aby neztmavla. Po upečení otevřeme troubu a bábovku necháme v otevřené troubě 10 minut odpočinout. Poté jí vyndáme, necháme chvíli zchladnout a pak opatrně vyklopíme. Krájíme, až je studená. K těstu se chováme tak, jako by bylo tvarohové.
Do mísy robota dáme krupicový cukr, vanilkový cukr, rum, máslo nakrájené na malé kostičky a žloutky. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezbělá a je jemná. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Krok 2: Těsto rozdělíme na tři části. Jednu třetinu necháme v robotu, druhou třetinu dáme do misky, ve které jsme šlehali sníh, a na jednu misku dáme poslední třetinu, kterou nebudeme barvit. Do části, kterou jsme nechali v robotu, přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce mléka a promícháme. Do těsta v misce od sněhu přidáme 3 kapky červeného barviva. Krok 3: Těsto klademe do formy velkou lžící střídavě na sebe. Naplněnou formou několikrát dnem bouchneme do stolu, aby se bábovka pěkně spojila. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 60 minut (podle trouby). Ke konci ji rychle přikryjeme pečicím papírem, aby neztmavla. Po upečení otevřeme troubu a bábovku necháme v otevřené troubě 10 minut odpočinout. Poté jí vyndáme, necháme chvíli zchladnout a pak opatrně vyklopíme. Krájíme, až je studená. K těstu se chováme tak, jako by bylo tvarohové.
Zveřejněno 10. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselá bábovka, nadýchaná jak peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONZQ
Moje poznámka
Veselá bábovka, nadýchaná jak peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONZQ
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 21 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 3 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 11 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 12 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 14 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 14 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 14 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
rum,
smetana zakysaná,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
kakao,
mléko,
potravinářské barvivo červené
Komentáře (1)