

Mleté maso na zelí
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 500 g mletého masa
- 600 g brambor
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- majoránka
- 250 ml šlehačky
- olej
- sáček šikovné recepty selská sekaná
Postup přípravy receptu
Na pánvi potřené sádlem, nebo olejem orestujeme mleté, okořeněné maso, posypeme sáčkem "šikovné recepty" selská sekaná a zalijeme 1 dcl vody.
Na pekáček si naložíme okapané zelí, na ně navrstvíme mleté maso a na maso kolečka brambor, které osolíme, opepříme a posypeme kmínem a následně zalejeme šlehačkou.
Pekáček přikryjeme třeba alobalem a dáme do vyhřáté trouby.
Pečeme zhruba 30 minut a pak alobal sundáme a dopečeme, až brambory zrůžoví.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Maminčiny recepty, ale recept jsem si mírně upravila podle sebe
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mleté maso na zelí
-
PatkovaKaterina: děláš v kuchyni? Tak to navhni!! Tchýně mé dcery hodně vaří z Topek
-
Zítra v práci navrhnu,jako oběd na víkend
-
Suvicka: Týý jo, já jsem to dlouho nedělala!
Dík za vyzkoušení a za připomenutí!!
-
Připisuji 14. bod
, dnes jsme měli k obědu.
-
janek53 díky!
-
+1
-
Mňam, určitě hned večer zkusim. Posílám
č9
-
Eli, už si vzpomínám! Vždyť mi pod rukou projde snad každý recept a mám dojem, že jsem tam i snad komentář dávala
-
Já jsem zapékala zelí, bramborovou kaši a kostičky uzeného
. Takže podobnost jen vzdálená...
-
Mňam
-
Jani
8.
-
Neměla tu Eliza něco podobného před pár dny? V každém případě je to určitě dobrota.
-
tie zemiaky su tam ako vojackova
aj ja aj moja dcera mame elektricku trubu s ventilatorom a kym sa nam tam upecu zemiaky, tak mame nervy, pretoze sa nam pravidelne stava, ze maso je teple a tie krumple hlupe stale chrumkaju
....ja ked budem robit toto jedlo...a robit ho urcite budem, tak si tie zemiaky budem musie uvarit v supke.
-
Podobné kombinace nikdy nezklamou! Myslím, že můžu s klidem bodovat
.
-
Sympatické suroviny, veľmi sympatický recept. Som presvedčená, že je to vynikajúce jedlo!