Krůtí kari s čerstvým zázvorem a kurkumou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 164 kJ / 1 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,33 g |
Tuky | 36,81 g |
Vláknina | 13,90 g |
Cholesterol | 465 mg |
Sodík | 534 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 35,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a maso nakrájíme. Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme.
Krok 2: Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila.
Krok 3: Servírujeme s těstovinami nebo s pečenými bramborami a navrch ozdobíme lístky thajské bazalky.
Zveřejněno 13. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí kari s čerstvým zázvorem a kurkumou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMgm
Moje poznámka
Krůtí kari s čerstvým zázvorem a kurkumou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMgm
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 21 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 9 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 10 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 11 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 11 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 12 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 12 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 13 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 14 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 14 hodinami
Suroviny:
maso krůtí,
cibule,
zázvor čerstvý,
kurkuma,
česnek,
koriandr,
koření kari,
smetana,
sůl,
vývar masový,
bazalka čerstvá
Komentáře (1)