Medovníkové kuličky (Vánoční cukroví - klasické druhy)
Medové sladké cukroví, které voní zimou a dýchne na vás tou pravou vánoční pohodou. Jakmile recept vyzkoušíte, bude se na svátečním stole jistě vyskytovat každý rok a nevydrží tam moc dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 253 kJ / 3 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,70 g |
Tuky | 75,14 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 674 mg |
Sodík | 6,82 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 659,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto z mouky, sody, cukru, vejce, rozpuštěného másla a medu.
Krok 2: Z těsta vyválíme 4 placky (na tvaru nezáleží) a pečeme cca 8-10 min na 180 °C.
Krok 3: Přípravíme krém vyšleháním karamelového kondenzovaného mléka a másla pokojové teploty. Pokud nemáme karamelové Salko, zkaramelizujeme vařením obyčejné Salko.
Krok 4: Po vychladnutí placky nalámeme a rozmixujeme. Trochu drti necháme na obalení, ostatní smícháme s krémem.
Krok 5: Krémovou hmotu necháme vychladit 2 hodiny, uděláme z ní kuličky (Ø 2,5-3 cm), obalíme v drti a ukládáme do papírových košíčků.
Zveřejněno 30. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovníkové kuličky (Vánoční cukroví - klasické druhy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9gr
Moje poznámka
Medovníkové kuličky (Vánoční cukroví - klasické druhy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9gr
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 4 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 5 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 6 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
soda jedlá,
vejce,
máslo,
med,
cukr moučkový,
salko,
máslo
Komentáře (14)