Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 346 kJ / 4 624 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,23 g |
| Tuky | 209,50 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 314 mg |
| Sodík | 373 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 595,10 g |
Postup přípravy
V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme, vlijeme na připravený plech a uhladíme povrch. Krok 2: Pečeme na 180 °C asi 8 min, než těsto vyskočí, pak snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby, až se odděluje od stran plechu). Upečený korpus vyndáme a necháme na mřížce úplně vychladnout. Krok 3: V horkém mléce rozpustíme čokoládové pecičky a necháme stranou mírně vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme ztužovač a metličkou zašleháme tvaroh, zakysanou smetanu a 1 lžíci (nebo podle chuti) cukru. Nakonec přilijeme rozpuštěnou čokoládu (je také sladká) a vše prošleháme. Krok 4: Navrstvíme na upečený korpus, uhladíme a necháme dobře ztuhnout, nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc, zakryté lehce potravinářskou folií. Nakrájíme řezy a dozdobíme ušlehanou šlehačkou, mandarinkami, čoko-hoblinkami a pod .
Zveřejněno 6. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandarinkové řezy se šlehačkou II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4EBn
Moje poznámka
Mandarinkové řezy se šlehačkou II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4EBn
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 11 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 20 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 21 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Janule25 před 24 minutami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 3 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 7 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 8 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 8 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 8 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 10 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr krystal,
kakao,
sůl,
voda,
olej slunečnicový,
esence vanilková,
ocet,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
mléko,
čokoláda,
ztužovač želatinový,
smetana ke šlehání,
mandarinky,
poleva čokoládová
Komentáře (5)