Mini "bagely"
Denně čerstvé pečivo můžete mít jen z pár surovin. Bagely jsou z jogurtového těsta, které je jemné a vláčné. Propracované těsto můžete stočit do různých tvarů, ideálně však z něj udělat válečky a ty stočit dokulata.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,30 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 143,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini "bagely"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ZxD
Moje poznámka
Mini "bagely"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ZxD
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno před 22 hodinami
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová polévka od babičky
Vlak0078 před 3 minutami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Verastysova před 32 minutami
Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií
MarieJana před 33 minutami
Vázané koláčky od babičky
Cikitaka před 50 minutami
Cikánská hovězí
Sahula před 54 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Lucinka1 před 55 minutami
Vepřová játra - luxusní
LenuleJ. před 1 hodinou
Sicilské brambory
zofkak1 před 1 hodinou
Mrkvové řezy s tvarohem a vůní perníku
jana1974 před 1 hodinou
Znojemská vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Suroviny:
jogurt bílý,
mouka,
kypřící prášek,
sůl
Komentáře (4)
Bagel (z německého ein Bagel, také psáno Beigel, podle židovského bejgl či bajgl) je rohlíkový produkt z pšeničného těsta. Vyvinula ho židovská komunita v Krakově v Polsku v roce 1610. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či z žitné mouky.
Jde vlastně o židovskou variantu obvařanku, ještě tradičnějšího polského pečiva, které pochází rovněž z Krakova. Ještě bližší je Bagelu kyjevský, resp. ukrajinský bublik.