Mandlový chlebíček podle Míši Landové
Mandlový chlebíček plný kousků ořechů a ovoce je vlastně takovou alternativou pro velikonočního beránka. Slavná cukrářka Míša Landová jej peče tradičně na jarní svátky. Chlebíček je nadýchaný, plný křupavých a šťavnatých kousků a po upečení jej klidně můžete potáhnout i čokoládou.
Suroviny pro 1 kus
forma na chlebíček velikosti 30x11 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 257 kJ / 4 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,75 g |
Tuky | 308,34 g |
Vláknina | 30,10 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 400,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse utřeme lehce nahřáté máslo s cukrem do pěny. Postupně přidáváme jedno vejce a tři žloutky. Bílky zatím necháme stranou.
Krok 2: Následně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, mandlovou mouku, smetanu, nasekané ořechy a ovoce. Dobře promícháme.
Krok 3: Zbývající tři bílky vyšleháme do pevného sněhu a opatrně jej vmícháme do těsta.
Krok 4: Těstem naplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme řádně vymazali tukem a vysypali moukou. Použít můžeme i formu na beránka.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C (horní/dolní ohřev) asi 40-45 minut. Zapíchnutím špejle do těsta ověříme, zda je chlebíček zcela propečený. Je-li tomu tak, po vytažení špejle zůstane suchá.
Krok 6: Po upečení necháme chvilku vychladnout ve formě a poté jej vyklopíme na chladící mřížku.
Zveřejněno 10. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlový chlebíček podle Míši Landové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0oN
Moje poznámka
Mandlový chlebíček podle Míši Landové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0oN
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 5 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 6 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mouka mandlová,
máslo,
vejce,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
ořechy,
ovoce sušené,
máslo
Komentáře (1)