Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem jsou lahodným spojením chutí, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento pokrm spojuje jemnost tuňáka s bohatostí špenátu a vůní rozpečeného sýra.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,46 g |
Tuky | 77,12 g |
Vláknina | 22,54 g |
Cholesterol | 231 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 311,16 g |
Postup přípravy
Tuňáka necháme okapat a nastrouháme sýr. Krok 2: Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek a až se rozvoní přihodíme špenát a chvilinku podusíme. Přilejeme obě smetany, nejdřív 12% a pak šlehačkovou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krok 3: Do zapékací mísy dáme těstoviny, přidáme špenátovou omáčku a tuňáka. Lehce promícháme a posypeme strouhaným sýrem. Krok 4: Dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova.
Zveřejněno 29. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYDn
Moje poznámka
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYDn
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 46 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 47 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 50 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 51 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 52 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 55 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 2 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
cibule,
česnek,
špenát čerstvý,
tuňák ve vlastní šťávě,
smetana 12%,
smetana,
sýr blaťácké zlato,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)