Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina

Jednoduché lité těsto a ovoce dle sezónní dostupnosti a chuti - pouze toto stačí k přípravě výborného moučníku. Bublanina mnoho z nás přenese do dětství a vzpomínek na prázdniny u babičky. Ať už s třešněmi, jahodami nebo borůvkami, vždy vykouzlí úsměv na rtech.

Hodnocení receptu je 4,9 (100×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetulaP

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 522 kJ /
4 188 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy628,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení, troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme cukr, veškeré tekuté ingredience a vymícháme těsto. Krok 3: Těsto vylijeme do plechu vyloženého pečicím papírem a povrch poklademe ovocem. Krok 4: Plech vložíme do trouby, pečeme zhruba 30 minut. Zda je bublanina dopečená zkontrolujeme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Je-li špejle po vytažení z těsta čistá a suchá, je bublanina dopečená.

TIP: Nejlepší hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 22. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6BpN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6BpN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (102)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná bublanina, děkuji za recept!

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnam

Dík za výborný recept,dostala jsem pár třešní,tak jsem vyzkoušela,dnes peču znovu s borůvkami. Jednoduchý recept a opravdu výborná bublanina.:-K

Výborná!

Výborná, jednoduchá bublanina :) Byla pěkně nadýchaná.

Výborná rychlá buchta👍🏻

co dodat? úžasná rychlovka bez vážení, děkuji:yes:

Tak jsem zkusila upéct a je dobrá, jednoduchá na přípravu , jen toho cukru na mě bylo dost, příště uberu. Dělala jsem na plech 38*24cm a je krásně vysoká,cca 4cm.

Děkuji za recept, dnes peču podle tohoto receptu podruhé. Bublanina je moc dobrá<3, vláčná a rychlá!!!!! Recept si ukládám.:-K

Gregusa: nevděk světem vládne :-8 a většinou nejvíc křičí ti, co nikdy nic nedokázali. Takže si to neberte! <3

Je to jako cesta zpět v čase, ochutnat tento skvost, kdy nám babička v první prázdninový týden upekla bublaninu v Debři u Mladé Boleslavi, kde jsme jako kluci trávili prázdniny ve zlatých šedesátých <3:-K:-D

výborna

Tématické fráze:
bublanina, bublanina od babičky, recept na bublaninu, bublanina top recept, bublanina recept, hrnickova bublanina od babičky, hrníčková bublanina s třešněmi, recept bublanina, litá bublanina, výborná borůvková bublanina, jak dlouho pect bublaninu, bublanina hrníčkový recept něj, malinová bublanina, nejlepší bublanina, litá bublanina s borůvkami, bublanina na velký plech, levná bublanina, top recepty bublanina, borůvková litá bublanina, jak dlouho se pece bublanina

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr krupice, mléko, olej, vejce, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu