Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená štika s dýní

Jemná a křehká štika zabalená do plátků slaniny chutná výborně. Pečeme ji spolu s dýní, mrkví a pórkem a podáváme s vařenými bramborami. Nasládlá zelenina ke štice pěkně ladí a nepřebije její jemnou chuť.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzkak904

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou štiku bez hlavy podélně několikrát nakrojíme. Dovnitř i zvenku vetřeme sůl, opepříme a na štiku naskládáme plátky slaniny. Dle chuti můžeme přidat i česnek. Krok 2: Štiku vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, přidáme očištěnou a osolenou nakrájenou dýni, mrkev a kolečka pórku. Vše zakápneme olivovým olejem. Krok 3: Pečeme na 175 °C asi hodinu, nejprve zakryté, ke konci můžeme odkrýt. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami.

TIP: Další recepty s rybami

Zveřejněno 31. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená štika s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB81Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená štika s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB81Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
štika, dýně, mrkev, pórek, slanina, sůl, pepř mletý, česnek, máslo, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu