Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lovecká polévka

Zajímavá a vydatná polévka, která by jistě chuťově potěšila a zasytila nejednoho lovce. Tato na přípravu snadná polévka obsahuje anglickou slaninu, různé druhy zeleniny, žampiony, vejce a bílé víno.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, malé kostičky celeru a na plátky nakrájené, oloupané žampiony. Vše opečeme, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a podlijeme vývarem. Přidáme jeden bobkový list a povaříme.  Krok 2: Jakmile zelenina změkne, vmícháme rozšlehaná vejce a bílé víno. Dochutíme solí, špetkou mletého pepře, nasekanou petrželkou a podle chuti přidáme citronovou šťávu.  Krok 3: Nakonec odstraníme bobkový list, polévku rozdělíme do talířů a podáváme ozdobené snítkou petrželky.

TIP: 6 tipů pro dokonalí hovězí vývar

Zveřejněno 8. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lovecká polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMW1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lovecká polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMW1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina anglická, cibule, mrkev, celer, žampióny, víno bílé, vývar masový, vejce, sůl, pepř mletý, bobkový list, šťáva citronová, petrželka, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu