Český kapr
Kapr je u nás velmi běžná ryba a se správným receptem z něj můžeme připravit lahodné jídlo. Kapr opečený na pánvi spolu s kořenovou zeleninou a jablky chutná skvěle. Podáváme ho nejlépe se šťouchanými bramborami.
Postup přípravy
Krok 1: Porce kapra osolíme z obou stran. Na straně, kde je kůže, je pokapeme citronem a celé obalíme ve směsi mouky a papriky. Mrkev a celer nakrájíme na slabé nudličky a jablka na plátky.
Krok 2: Kapra opečeme na oleji a másle z obou stran (nejdříve stranu s kůží), celkem 12 minut a pak vyjmeme z pánve.
Krok 3: Ve výpeku orestujeme zeleninu, přidáme jablka, zakapeme citronovou šťávou, nepatrně osolíme, opepříme, vložíme zpět kapra a prohřejeme.
Krok 4: Podáváme se šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 12. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Český kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvMR
Moje poznámka
Český kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvMR
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 23 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s mandarinkami
Pavlina13 před 1 minutou
Květáková polévka
Pavluska75 před 8 minutami
Smažený květák
Pavluska75 před 9 minutami
Chleba bez hnětení
HejMira před 52 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 10 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 hodinami
Suroviny:
filet z kapra,
jablko,
celer,
citron,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
máslo
Komentáře (2)