Český kapr
Kapr je u nás velmi běžná ryba a se správným receptem z něj můžeme připravit lahodné jídlo. Kapr opečený na pánvi spolu s kořenovou zeleninou a jablky chutná skvěle. Podáváme ho nejlépe se šťouchanými bramborami.
Postup přípravy
Krok 1: Porce kapra osolíme z obou stran. Na straně, kde je kůže, je pokapeme citronem a celé obalíme ve směsi mouky a papriky. Mrkev a celer nakrájíme na slabé nudličky a jablka na plátky.
Krok 2: Kapra opečeme na oleji a másle z obou stran (nejdříve stranu s kůží), celkem 12 minut a pak vyjmeme z pánve.
Krok 3: Ve výpeku orestujeme zeleninu, přidáme jablka, zakapeme citronovou šťávou, nepatrně osolíme, opepříme, vložíme zpět kapra a prohřejeme.
Krok 4: Podáváme se šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 12. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Český kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvMR
Moje poznámka
Český kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvMR
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 9 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 14 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 2 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 4 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 4 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 5 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 6 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 7 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 7 hodinami
Suroviny:
filet z kapra,
jablko,
celer,
citron,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
máslo
Komentáře (2)