Likérové skleničky
Jednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální dezert pro každou příležitost.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve den předem připravíme čokoládovou pěnu. Želatinu namočíme do studené vody. Čokoládu zalijeme 50 g horké smetany a po pár minutách krátce prošleháme, jen aby se smetana s čokoládou spojily.
Krok 2: Přidáme okapanou želatinu, rozmícháme dohladka a přilijeme studenou smetanu. Opět promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do lednice. Těsně před plněním skleniček vyšleháme podobně jako šlehačku.
Krok 3: Stejně tak, den předem, připravíme likérový krém. Smetanu, mléko, žloutky a Salko nalijeme do rendlíku a za stálého míchání zahřejeme na 80-85 °C. Odstavíme, přidáme rum, promícháme a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Před použitím zahustíme sušeným mlékem.
Krok 4: Druhý den přichystáme čokoládový krém. Smetanu, žloutky a cukr zahřejeme na 80-85°C. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté necháme směs vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme změklé máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Před použitím ho dáme na 2-3 hodiny do lednice, aby nebyl příliš tekutý.
Krok 5: Nyní už jen zbývá naplnit skleničky. Vrstvíme krém, pokrájené piškoty, likér, pěnu a celý postup zopakujeme. Hotové skleničky dáme ještě na chvíli vychladit do lednice a můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Moje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 8 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
želatina,
žloutek,
smetana ke šlehání,
mléko,
salko,
rum,
mléko sušené,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr,
čokoláda hořká,
máslo,
piškoty cukrářské
Komentáře (1)