Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská cibulová omáčka

K uzenému masu se hodí dobrá omáčka. Jakmile maso uvaříme, vývar z něj můžeme použít na přípravu této lahodné omáčky. Na základ z cibulové omáčky vylijeme vývar, dochutíme a máme hotovo.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso povaříme do měkka a vývar použijeme na omáčku. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, až zesklovatí. K cibuli přidáme mouku a ještě opékáme, až získáme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme chladným uzeným vývarem (množství podle hustoty omáčky), osolíme, opepříme a dobře rozmícháme. Krok 3: Necháme asi 15 minut povařit. Omáčku rozmixujeme dohladka. Nejlepší příloha je knedlík.

TIP: 21 nejlepších receptů na knedlíky

Zveřejněno 28. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská cibulová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7Z0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská cibulová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7Z0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Cibulovou omáčku vařívala moje maminka, já jsem si ale v dospělosti k ní nějak cestu nenašla, ale budu to muset napravit. 🙂 Hezký a jednoduchý recept, jídlo vypadá na talíři moc hezky a chutně. 👍🍀K uzenému masu ponejvíce vařím omáčku křenovou.

Výborná omáčka

Suroviny:
maso uzené, cibule, olej, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vývar uzený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu