Rychlá kakaová buchta z remosky

Merylas Kuchařka: Merylas

6 porcí Moučníky , Řezy 21 názorů

Suroviny

Ingredience odměřujeme v hrnku o obsahu 250 ml = 1/4 l
1 hrnek polohrubé mouky
1 plnější lžíce kakaa
1/2 balíčku prášku do pečiva
1/2 balíčku vanilkového cukru
1/2 hrnku moučkového cukru nebo trochu méně (pro ty, co méně sladí)
1 vejce
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
Na potření povrchu:
1 plnější lžíci rybízové marmelády nebo jiné marmelády
1 - 2 lžíce kokosu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné.

  2. Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.

  3. Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře), poté papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Remosku zapneme a pečeme zhruba 23 - 25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak.

  4. Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
    Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce.

Poznámka

Vlastním starší a menší remosku s hliníkovou mísou o průměru 22cm.

Všechny mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 134 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá kakaová buchta z remosky

  • chocolate chocolate

    casino:Moje ma na termostatu regulaci 1-10.Nevim, jestli to mely Bravosky i drive, ale ta ma, tusim rok 2007, ji ma.
    Ale Maruska uz odpovedela za mne.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Chocolate má bravosku ;-) Edit: než jsem vše přečetla a dopsala, Maruška byla rychlejší :-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    casino: Řeč byla o Bravosce a kopíruju část popisu od výrobce: Další předností je plynule regulovatelný termostat, který udržuje komfortně požadovanou teplotu. 60 - 210°C. Taky to vidím jako velikou přednost, ale vystačím si už taky jen se stařičkou remoskou:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    chocolate:
    Kdysi jsem měl všechny velikosti remosek, tu střední dokonce 2x (mezi dvěma víky jsem zkoušel péci i pizzu - no, ni moc). Mančaft si je časem "půjčil" a už mám jen jednu střední (ve zdraví se dožila věku už téměř důchodového) a k ní 4 misky (buchty peču jak na běžícím pásu:yes: ale prozraďte mi, jak se v remosce peče "pomalu"? Ta moje buď peče na plné pecky, nebo nepeče. Nebo má ta vaše mladice regulaci teploty?:-O:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Merylas:Da se otacet, pokud chci smazit nebo dusit, ten dil, kam se pripojuje elektrina a hreje, je dole.Pokud pecu, dam ho misto poklice.Uz jsem v ni zkousela i pomalu pect kachnu a byla vyborna, krupava se spoustou vypeceneho tuku.
    Jsem spokojena, i kdyz ted ji mam na chalupe;-), slouzi uz osmym rokem.I kdyz to je oproti remoskam jen zlomek casu, ty maji holky i ctyricet let a porad slouzi.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Frantiska::-)

    chocolate: Luci, musela jsem juknout na Bravosku, ona peče spodem a dá se nějak otočit a prý peče pak shora. Přiznám se, že nevím, jak se používá, konkrétně jaký je ohřev při pečení moučníků? A peče dobře?

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    I mne se buchty do remosky, byt mam bravosku:-D, moc libi a zvlast ocenuji, ze jsou hrneckove.Na chalupe to bude fajn.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    ja taky vítám recepty pro remosku :)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    cecilka: Já si těžkou hlavu nedělám, jen mě to překvapilo :-D Když, tak průběžně tady ještě pár receptů přidám, když je o ně zájem ;-) A jinak listové těsto jsem ještě v remosce nezkoušela, peče se při vyšší teplotě, tak v tom neporadím.:-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Merylas, z kritických hlasov si nerobte ťažkú hlavu a berte ich:-)):-)):-)):-)). Vďaka za recepty na ďalšie remoskové buchty, určite ich vyskúšak a už teraz:-p:-p:-p:-p.
    Ale ešte vás poprosím o radu, ako na "remoskové" pečenie lístkového cesta.
    Vďaka.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Merylas: ;-) Uživatelé, kteří Tě bezdůvodně osočí a pak se ani neomluví, Ti mohou být volní. A nejen já ty remoskové recepty vítám, vždyť víš :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    cecilka: Děkuji za zájem o "remoskové" moučníky. Další 3 stránky různých moučníků, které jsem vyzkoušela, jsou tady http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec... Některé si jsou podobné a lišící se jen v pár věcech, jiné mají zase podobné fotky a jestli bych je tady všechny přidala, tak by zase některý z uživatelů mohl mít s tím problém. Viz. koment níže s tvrzením, že přidávám dva stejné recepty a pak teda že jsou jen podobné, ale mají stejné fotky:-D Je pravda, že v remosce zkouším péct běžné a známé moučníky, ale musím si je objemově přizpůsobit, aby se dobře propekly a jsou typy moučníků, které se mi tam péct prostě nedaří.:-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Merylas, nemohli by ste uverejniť aj viac receptov, ktoré sa dajú robiť v remoske?:-p Samozrejme, okrem pečeného mäsa.
    Ďakujem:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    ivulinka: Ivi díky:-K Na pečení moučníků začínám remosku více používat. V létě ji hodně lidí využívá i na chatách a chalupách a všelijaké hrníčkové recepty bez vážení, kdy se vše jen smíchá dohromady, jsou dost v oblibě. Nikomu se nechce v kuchyni trávit hodně času.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Bude určitě hodně dobrá:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: buchta z remosky buchta do remosky buchta v remosce kakaová buchta rychlá buchta remoska recepty hrníčková kakaová buchta rychlá buchta s marmeládou buchty z remosky kakaová buchta bez vajec hrníčková buchta do remosky moučníky z remosky recepty z remosky bábovka v remosce hrníčková buchta s kakaem hrníčková buchta v remosce kakaova buchta v remosce rychlá buchta v v remosce remoska buchta buchty v remosce