Zapečené těstoviny s rybičkou z konzervy
Zapečené těstoviny se sardinkami s konzervy, hojně posypané čedarem, jsou vděčnou večeří, která zasytí všechny hladové krky ve vaší domácnosti. Pokrm není nijak složitý na přípravu, zvládnou jej i ti, kteří s vařením začínají.
Postup přípravy
Krok 1: Zapékací nádobu vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: V dostatečném množství osolené vroucí vody uvaříme těstoviny doměkka. Po uvaření těstoviny hned scedíme.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Olivy rozpůlíme. Sardinky rozmačkáme. Čedar nastrouháme.
Krok 4: Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova cibuli. Přidáme rajský protlak, důkladně promícháme a krátce zasmahneme.
Krok 5: Těstoviny nasypeme do předem tukem vymazané zapékací nádoby. Ochutíme kořením, posypeme rozmačkanými sardinkami, potřeme směsí z cibuli a protlaku, přidáme olivy a navrch nasypeme čedar.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 30 minut na 180 °C.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené těstoviny s rybičkou z konzervy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WPW
Moje poznámka
Zapečené těstoviny s rybičkou z konzervy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WPW
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 12 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 15 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 4 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 5 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
těstoviny penne,
olej olivový,
cibule,
protlak rajčatový,
koření provensálské,
sardinky ve vlastní šťávě,
sýr chedar,
olivy,
tuk
Komentáře (2)