Zapečená rybička

terysha.mathey Kuchařka: terysha.mathey

Doba přípravy: 30 4 porce Ryby 5 názorů

Suroviny

4 ks rybí filety (je jedno jestli kostky nebo klasické)
8 lžic strouhanky
100 g tvrdého sýra strouhaného (cca 6 PL - stačí jen 30% eidam)
1 smetana
koření na ryby - libovolné, stačí i vegeta
olej nebo máslo
anglická slanina či špek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Opečeme krátce z obou stran okořeněné filety na másle či oleji. Naskládáme do pekáčku. Zalejeme smetanou, zasypeme strouhankou smíchanou se sýrem.

  2. Nahoru poklademe tenké plátky slaniny nebo velmi drobné kostičky špeku, kdo nemá rád, stačí dát jen plátky másla.

  3. Dáme zapéct nezakryté v troubě na cca 20 minut, poznáme to podle zlátnutí krustičky.

    Podáváme s bramborou.

Poznámka

Je to jediná forma ryby, kterou jsem jedla jako malá. Třeba bude chutnat i ostatním dětem :-) Fotky dodám příště nebo někdo zkuste a můžete mi s nimi pomoct :-) Doobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená rybička

Tématické fráze: zapečené ryby zapečená ryba v troubě zapečené ryby recept zapečená ryby zapečená ryba na másle rybička recept zapečná ryba zapečená ryba zapékané rybičky rybička recepty zapečené filety recepty ryba zapečená ve strouhanku ryba na masle zapecena v troube recepty z ryb, zapečená zapecene olejovky jak se dela rybicka dobrá rybička jako rybička recepty recepty rybička recepty ryba zapečná