Paella, jak jsem si jí přivezla ze Španělska

Drůbeží maso Doba přípravy: 50 minut 16 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 50 minut 16 názorů

Suroviny 4 porce

3-4 vykostěná kuřecí stehna nebo maso z jiné části
200 g rýže
1 cibule
2 čerstvé papriky
4 rajčata
hrášek
1/2 citronu
špetka šafránu
kuřecí bujón nebo vývar
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si vykostíme, nakrájíme na menší kousky, cibulku si nakrájíme nadrobno a obojí zprudka opečeme na oleji v pánvi.

  2. Až je maso osmažené ze všech stran, přidáme k tomu rýži, kterou také nejprve opečeme, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, hrášek(pokud je syrový), opepříme, osolíme a zalijeme vývarem, aby byla rýže pod tekutinou, eventuálně můžeme během pomalého dušení přilívat vodu, dokud rýže není měkká.

  3. Pak dáme šafrán a hrášek(pokud ho máme z konzervičky), promícháme a tekutina nám musí malinko zbýt, aby byla paella šťavnatá a ne vysušená.

  4. Zastříkneme citronovou šťávou, dochutíme, pár koleček citronu si necháme na ozdobu.

Poznámka od kuchařky

Už dlouho jsem jí nedělala a minulý týden mi skočila do hlavy, když jsem nevěděla co vařit a prohlížela si mojí psanou blokovou kuchařku a narazila jsem na ní. Recept jsem si přivezla ze Španělska a říkali, že je jich hodně druhů, podle toho, kde se dělá-rozhoduje destinace a tato byla z pobřeží Costa Brava.

Komentáře k receptu Paella, jak jsem si jí přivezla ze Španělska

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes na přání jsem opět dělala tento receptík,ale kuřecí maso jsem tentokráte použila grilované,zbylo od včera,ale na chuti to neubralo.Super jídlo,rychlé a lehké.;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Dneska jsme ji měli k obědu a oběma nám moc chutnala :yes: . Zařadím ji do jídelníčku:-). Jen jsem nepoužila rýži, ale bulgur, rýži totiž vůbec nekupuju:-*

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bibinko,musím moc pochválit receptík a né jen já,ale všichni,máme tady zase vnoučata na táboře,jako každý rok a potřebovala jsem španělský receptík,protože jsme byli každý den v jiné zemi a tak jsem udělala,bylo to výborné a všem moc chutnalo.Díky moc,fotečku nemám neb jsem zapomněla fotit a bylo vše rychle snězeno,ale nedělala jsem naposledy.<3:yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Moc dobré a rychlé :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc povedené jídlo:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    Bibinko,tak to jsme na tom stejně, já jak nevím co udělat, tak paella to jistí, dělám ji podobně jako Ty, poprvé jsem ji ochutnala před lety na Mallorce,vůbec Španělsko je moje láska...krásnou neděli.:-K

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Já ji dělám podobně, rizoto dělám jinak. Shodou okolností byla u nás dnes k večeři téměř totožná a je to prostě dobrota. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Miabella Miabella

    no, dle všech možných receptů bych ji taky dělala úplně jinak - odkojená 4 lety života na Ibize....hlavně to chce tu velkou pánev. Já nejradši paella mixta - mám ráda, když je tam ten králík :-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Tak to jsem netušila, že vařím paellu. Já takto vařím rizoto, nicméně je to dobré:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také to budu muset někdy vyzkoušet:-)Bibinko,vypadá to na dobrou baštu:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Adam:Adame ti umělci jsou Španělé, když je to recept od nich, tak jak vidíš ty ryby a rybí vývar vždycky nejsou nutné, kdyby si dočítal do konce, tak je psáno, že je paell docela dost druhů;-)
    Doporučovala bych ti, aby sis zopáknul češtinu, to rizoto s tvrdým tříská do očí:-D

    Odpovědět

  • Adam Adam(neregistrovaný)

    Paella se vzdy dela s rybim vyvarem umelci,takze s kurecim vyvarem je to tak pokus o nejake ryzoto.
    :-O

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • hanes24 hanes24

    No jo:yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Jani,před pár dny jsem se vrátila z Costa Bravy,kde nám náš kuchař Antonio paelu připravil a byla nesmírně dobrá,moc mi chutnala:-Dbyla s mořskýma potvůrkama,mušlema,krevetama a s kuřecím a králičím masíkem:-Dpřed rokem v Chorvatsku jsme také měli paelu a byla zase malinko jiná,ale taky dobrá:-Dbudu ti věřit,že i ta tvá paela je chutná:-pposílám ti za ní bodík:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na paelu španělská paella recept jak uvařit paelu recepty na paelu spanělska paela paella paella z králíka paella recept panev na paelu španělska paella koření na paelu kralici paella španělská paela recept jak udelat paelu španělská kuřecí paella paela z králika paella spanelska rýže na paelu španělská kuřecí paela paella mixta