Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňa s krůtím masem a zeleninou

Tarhoňa jsou drobné těstoviny, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná například v jednoduchém jídle s krůtím masem a dušenou zeleninou. Příprava je velmi snadná, takže se není čeho obávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso opláchneme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a krůtí maso orestujeme. Osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Pod pokličkou necháme podusit do poloměkka. Krok 2: Tarhoňu uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Pak ji scedíme, propláchneme a necháme okapat. Krok 3: Zeleninu očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. K podušenému masu přidáme připravenou zeleninu a ještě krátce dusíme, až mrkev změkne. Pak přidáme hrášek a přebytečnou tekutinu vyvaříme. Nakonec vmícháme uvařenou tarhoňu, pokrm dochutíme solí a špetkou pepře. Krok 4: Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 21. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řízky krůtí, těstoviny tarhoňa, cibule, mrkev, hrášek mražený, pórek, sůl, pepř mletý, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu